Sony tilbyr testversjon av Firefox OS for utviklere

Selskapet ser ut til å satse på det nye lettvekts-operativsystemet.

Sony har sagt at de har planer om å lansere en mobiltelefon med Firefox OS i 2014, og at deres ingeniører allerede jobber med det nye operativsystemet og HTML5-teknologier generelt.

Nå har selskapet sluppet en eksperimentell ROM med Firefox OS. Det betyr at utviklere og andre spesielt interesserte skal kunne bytte ut Android med det nye operativsystemet.

Uferdig

Du får imidlertid bare en ganske uferdig ROM med veldig begrensede muligheter. For eksempel fungerer ikke Wi-Fi, og både trykkskjermen og minnekortleseren oppgis å fungere dårlig.

Xperia E har omtrent de samme spesifikasjonene som ZTE Open, som nylig ble lansert på Mobile World Congress. Det vil si lavoppløst skjerm og generelt ganske svake spesifikasjoner. I første omgang er det nemlig lavprismobiler som vil få Firefox OS.

Les også vår sniktitt på ZTE Open

På developer.sonymobile.com finner du ut hvordan du installerer Firefox OS på Xperia E, men sjansen for at du har en liggende er kanskje liten da den ennå ikke har kommet i salg i Norge. Det er forøvrig ikke sikkert at den vil selges i Norge i det hele tatt.

Uoffisielt for mange andre mobiler

I den sammenheng bør det nevnes at forumbrukere på XDA Developers allerede har portert Firefox OS til å passe på en rekke telefoner, som Samsung Galaxy S II, HTC Hero, HTC Wildfire S og Samsung Galaxy Nexus. 

(Kilde: gsmarena.com, Sonys utviklernettside)

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen