Det kommer til å se akkurat ut som dette, det er vi sikre på.
Teknofil
Det kommer til å se akkurat ut som dette, det er vi sikre på. (Bilde: Shutterstock/154918109)

Sony tar patent på smart-parykk

Ha-på-dingser får en ny dimensjon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sony er kanskje travelt opptatte med lanseringen av spillkonsollen PlayStation 4 i disse dager, men det japanske selskapet har mange andre jern i ilden – inkludert en parykk.

Ja, du leste riktig. Sony har som kjent kastet seg på kjøret med såkalte ha-på-dingser, og i sommer lanserte bedriften for eksempel smartklokka SmartWatch 2. Nå ønsker japanerne å utvide sortimentet med «SmartWig».

Vibrerende parykk

Et patent har nemlig blitt sendt inn til det amerikanske patentkontoret, og her gjør Sony rede for smartparykken. Ifølge beskrivelsen er det en standard parykk lagd av de vanligste materialene, men med et kretsbrett skjult under manken.

Denne elektronikken kan kommunisere trådløst med blant annet smarttelefonen eller smartbrillene dine, og kan i tillegg gi taktile tilbakemeldinger til brukeren. Et eksempel er at parykken vibrerer hvis du mottar en tekstmelding.

Mange andre bruksområder og funksjoner listes opp, deriblant en GPS og et nett med vibratorer som kan gi brukeren retningsveiledning. Sony skal i tillegg ha testet ut smartparykken i praksis, og da under en presentasjon, hvor man skiftet lysbilder ved å ta seg til kinnskjegget!

Du må nok ha parykk etter et besøk her:
Ville du stolt på denne frisøren? »

Foto: Sony

(Kilder: US Patent & Trademark Office via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen