Sony søker nå om patent på denne logoen
Sony søker nå om patent på denne logoen (Sony )

Sony søker om egen 8K-merking

Kan selskapets første modell være like rundt hjørnet?

Sony søker nå om en ny merkelogo – «8K HDR» – noe som kan tyde på at selskapet har store planer om å introdusere nye TV-er med 8K-oppløsning i tiden som kommer. 

Med CES-messen i Las Vegas bare noen uker unna, kan man spekulere i om de vil trekke sin første modell opp av hatten allerede her. Selskapet har de siste par årene brukt sin egen merking på 4K-TV-er i form av «4K HDR», melder Flatpanels

Allerede i januar?

Selskapet sende i oktober inn en søknad til tre ulike patent-instanser; EUIPO (European Union International Property Office), USPTO (United States Patent and Trademark Office og JPO (Japan Patent Office). 

Nok en gang velger den japanske giganten å gå sine egne veier. Fra før har de valgt å bruke sin egen 4K-merking, fremfor «Ultra HD Premium»-merkingen som resten av bransjen benytter. 

Sammen med de andre store elektrogigantene har også Sony hatt for vane å vise frem sine nye toppmodeller og prototyper under den gigantiske elektronikkmessen i Las Vegas. Nå kan altså 8K-oppløste TV-er stå på menyen. 

Søker i LED-kategorien

I søknaden som er sendt inn er logoen klassifisert i kategorien «Television Receivers; light emitting diode (LED) displays». Og det kommer ikke som noen stor overraskelse. 

For selv om selskapet i år lanserte sin første OLED-modell, er det LG som står for produksjonen av disse panelene. I et «roadmap» som ble lekket for en stund siden, kom det frem at den koreanske produsenten ikke har planer om å komme med 8K-paneler før i 2019

Derfor havner valget på LCD-teknologien dersom Sony skal lansere noe i året som kommer. Selskapet har hatt for vane å lage meget gode produkter innenfor denne sjangeren. For eksempel har de en av de aller beste LCD-TV-ene på markedet per i dag med sin ZD9-modell

Gjør seg klar for OL på hjemmebane

I dag må du bo i Japan for å kunne få tak i innhold som har 8K-oppløsning. Her på berget vil du altså ikke kunne utnytte den høye oppløsningen med mindre du vil bruke TV-en som dataskjerm. 

Likevel er det naturlig at Sony, sammen med flere andre produsenter, lanserer slike produkter nå. 

For i 2020 skal Japan arrangere sommer-OL i Tokyo, og her vil 8K-oppløsningen bli sentral. OL har gjennom historien vært en prøvekanin for teknologiske nyvinninger på TV-fronten, hvor 8K-oppløsningen har blitt testet både i OL i London og Rio. Denne gangen vil trolig langt flere timer bli sendt i 8K. Forhåpentligvis også i Norge. 

For å se 8K må du oppgradere HDMI-kabelen din:

Les det du trenger å vite om den nye 2.1-standarden »

(Kilde: Flatpanels)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen