Sony vurderer Windows Phone OS på kommende modeller.
Sony vurderer Windows Phone OS på kommende modeller.

Sony snuser på Windows Phone

Europasjefen i Sony Mobile bekrefter samtaler med Microsoft.

Sony har tidligere gitt uttrykk for at de vil satse fullt og helt på Android. Nå ser det ut til at denne strategien er oppe til revurdering, og at det kan komme smartmobiler fra Sony basert på andre operativsystemer enn bare Android.

Bekrefter samtaler med Microsoft

Det er Sony Mobiles europasjef, Pierre Perron, som i samtaler med TechRadar bekrefter at Sony er i samtaler med Microsoft om å lansere en Windows Phone. Ifølge Perron er Sony i samtaler med alternative partnere, deriblant Microsoft, for å se på muligheten for å utvide bredden i Sony Mobiles portefølje.

– Vi ønsker ikke å være et selskap som bare leverer på ett operativsystem. Å satse alt på ett operativsystem, selv det mest populære, er ikke livskraftig på lang sikt, sier Perron til TechRadar.

UIQ - Symbian Foundation - Windows - Android

Sony Ericsson besluttet å dumpe sitt eget operativsystem Symbian UIQ i 2008, ett år etter at iPhone kom på markedet. Planen var å satse på et revitalisert Symbian OS gjennom Symbian Foundation. Kort tid etter gikk selskapet UIQ konkurs.

UIQ var en programvareplattform som kjørte på Symbian OS, på samme måte som Nokias S60. Sony Ericsson kjøpte UIQ fra Symbian Ltd i 2006. I 2007 kjøpte Motorola 50 prosent av selskapet fra Sony Ericsson. Motorola eies i dag av Google, som også eier Android.

Grunnlaget for UIQ ble lagt av Ericsson i 1998, da de startet opp «Mobile Applications Lab».

Fiasko med Windows Mobile - suksess med Android

I 2008 lanserte Sony Ericsson sin første Windows-mobil, Xperia X1i. Telefonen var en såkalt proffmodell, med fremskyvbart qwerty-tastatur og et eget Xperia-grensesnitt med paneler (valgfrie hjemskjermer). Til tross for at telefonen var en teknologibombe, sørget en liten skjerm og et innfløkt brukergrensesnitt for at den aldri ble noen stor suksess.

Sony Ericsson gjorde et nytt forsøk med Xperia X2 basert på Windows Mobile 6.5, men heller ikke denne ble noen suksess. Sonys neste Xperia-modell kom i 2010 og fikk navnet Xperia X10. Nå hadde Sony Ericsson dumpet Windows Mobile til fordel for Android, og siden dette har alle Sony Ericsson/Sonys smartmobiler kjørt dette OS-et.

Når Sony slipper den første mobilen med Windows Phone sier Perron ikke noe om, men muligens vil vi få vite mer om dette under Mobile World Congress, som går av stabelen i Barcelona i februar.

 Les også: Proffguide til Window Phone

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen