TEST: Sony SLT-A77

Test Sony SLT-A77

Ingen suppe uten fluer

Men A77 er likevel et solid stykke arbeid

Sony slipper nye kameraer i ett bankende kjør, men Sonys trofste fanskare har måttet vente lenge på A77. Var det verdt det?

Ved lanseringen kunne det absolutt se slik ut. A77 hadde en imponerende spesifikasjonsliste ulik noe som helst annet vi hadde sett i den prislisten. Takket være diverse naturkatastrofer har konkurrentene nå tatt litt innpå, men langt fra helt.

Les hva vi skrev da Sony SLT-A77 ble lansert

Aller først, noen spesifikasjoner:

Sony SLT-A77
Canon EOS 7D
Nikon D7000
Oppløsning
24 megapiksler
18 megapiksler
16 megapiksler
Brikketype
CMOS
CMOS
CMOS
Brikke-
størrelse
APS-C
(23.5 x 15.6 mm)
APS-C
(22.2 x 14.8 mm)
APS-C
(23.5 x 15.6 mm)
Cropfaktor
1.5x
1.6x
1.5x
Batterikapasitet
470 bilder
800 bilder
1050 bilder
Seriebildehastighet
12 bilder/sek
8 bilder/sek
6 bilder/sek
Pris per 25/3 2012

Sjekk flere spesifikasjoner på Sony SLT-A77 i prisguiden


Fysisk

Vurdering:

Her kan du hoppe rett til seksjonen som interesserer deg mest:


Kamerahus

A77 er Sonys for tiden mest avanserte kamera, og som avanserte kameraer flest er det ikke utpreget lite, akkurat. Kjempesvært er det heller ikke, og det veier faktisk 2 gram mindre enn salige A700, som det slekter en del på. A77 er faktisk på grammet like tungt som K-7 fra Pentax.

A77 føles solid, og det er lite plastknirking å observere. Kameraet bærer preg av å være solid skrudd sammen, og selv om det er en del skjøter og sammenføyninger her og der, har vi få problemer med å stole på byggekvaliteten. De fleste sammenføyningene er uansett under kameraet, eller skjult bak skjermen (når den er klappet sammen inn mot kamerahuset), så det er tydelig at en del omtanke er gått inn i kameraets ytre. Det eneste potensielt svake punktet er blitsen. Den er montert på en i seg selv smart måte som gjør at den ikke er hengslet i bakkant, som slike blitser gjerne ofte er. I stedet forskyves hele blitsen fremover, slik at enheten trenger ikke være så stor og lang som andre for å nå samme høyde over kamerahuset. En smart liten sak i seg selv, som sagt, men dermed også litt løsere montert enn andre, og med litt flere bevegelige deler som kan ødelegges av skitt og slag.

Skjerm

Tilbake til toppen

A77s skjerm er god, men ikke eksepsjonell i forhold til mange andre kameraer i sånn omtrent samme prisklasse. Med 921 000 bildepunkter fordelt på 3" (7,6 cm) er dette ting vi har sett før, men selve opphenget er nytt. Skjermen er nemlig festet på en ramme som kan vippes opp fra kameraeryggen, og hengslet i bunnen av denne rammen. Dermed kan skjermen vris rundt 270 grader, og vippes opp og over bkameraet, eller slik at du kan stå direkte under kameraet og likevel se skjermen godt. Svært praktisk i mange situasjoner, og i tillegg kan man velge å dreie hele skjermen inn mot kameraet slik at den blir liggende beskyttet der.

Søker

Tilbake til toppen

Søkeren i A77 er elektronisk, og en av de beste på markedet av sorten. Med tett oppunder 2,4 millioner bildepunkter er oppløsningen ivaretatt, og den er god på andre måter også. Du kan selv til en viss grad bestemme hva slags informasjon du skal ha i søkeren, og du har mye å velge mellom, bare se på bildene til høyre.

Søkeren har tilnærmet 100% dekningsgrad, og oppleves som svær, noe den også er! Faktisk større enn den ellers utmerkede søkeren i Canon EOS 5D Mark II, et kamera som koster betydelig mye mer.

Her kan du se relativ størrelse sammenlignet med en del andre kameraer. I diagrammet nedenfor vil et fiktivt fullformatkamera med 100% søkerdekning og en søkerforstørrelse på 1.0x gi et resultat på 100%.

Søkeren i A77 er en av de beste elektroniske søkerne vi noensinne har opplevd, om ikke DEN beste. Du skal være forholdvis hardnakket fan av optiske søkere om denne ikke skal være god nok for deg. Selv forsinkelsen - noe som tradisjonelt har vært slike søkeres store problem - er nesten ikke merkbart. Noe forsinkelse er det, og man merker det spesielt dersom man beveger kameraet raskt, men den er ikke på langt nær så merkbar at vi vil betrakte den som et reellt problem for de fleste.

På neste side snakker vi om ergonomi og hvordan det er i praktisk bruk.

Sony Alpha a77

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen