Test Sony SLT-A65

(Bilde: Anton Ligaarden)

Gavepakken fra Sony

Sony A65 er nesten alt det storebroren er, og koster mye mindre.

Sony SLT-A65 er et spennende kamera. Det har mye å by på og du trenger ikke tømme lommeboka helt for å få fatt i den. Faktisk er den strategisk plassert i et mellomsjikt. Det er ikke et nybegynnerkamera strippet for avanserte funksjoner, men det er heller ikke helt rettet mot entusiaster og profesjonelle fotografer. Ikke at de ikke bruker kameraet.

Det har mange av de samme funksjonene som storebroren, Sony SLT-A77, og byr på hele 24 megapiksler, som kun noen få cropkameraer har per dags dato. Men er det egentlig noen vits med så mange megapiksler? Og bør du kjøpe kameraet? Vi har puttet Sony SLT-A65 under lupen, klar for kamp.

Aller først, noen spesifikasjoner:

Sony SLT-A65
Sony SLT-A77
Canon 650D
Oppløsning
24 megapiksler
24 megapiksler
18 megapiksler
Brikketype
CMOS
CMOS
CMOS
Brikke-
størrelse
23.5 x 15.6 mm
(APS-C)
23.5 x 15.6 mm
(APS-C)
22.2 x 14.8 mm
(APS-C)
Videooppløsning
1920 x 1080
1920 x 1080
1920 x 1080
Batterikapasitet
470 bilder
470 bilder
440 bilder
RAW-støtte
Ja
Ja
Ja
Pris per 08/11 2012

Sjekk flere spesifikasjoner på Sony SLT-A65 i prisguiden


Fysisk

Vurdering:

Her kan du hoppe rett til seksjonen som interesserer deg mest:


Kamerahus

SLT-A65.

En av de største forskjellene mellom Sony SLT-A65 og dets storebror SLT-A77, er byggekvaliteten. Der A77 er bygget opp av lettmetallslegering og noe plastikk, er A65s eksteriør preget av plastikk. Kamerahuset må kunne sies å være relativt kompakt, men det er ikke mindre enn at undertegnede sitter igjen med følelsen at kamerahuset verken er fugl eller fisk.

På baksiden av kameraet er den sedvanlige skjermen plassert, i likhet med et knippe knapper til høyre. På venstre side er den ensomt plasserte meny-knappen. På toppen av kameraet finner vi blant annet et PASM-hjul, blitssko og innebygget blits, intern mikrofon, og den selvsagte utløseren. Batteriluken er plassert under, og minnekortplassen når vi fra høyre side på kameraet.

Skjerm

Tilbake til toppen

Sony SLT-A65 er utstyrt med en tre tommers vippbar skjerm. Den har en oppløsning på 921.000 bildepunkter, som er det man bør forvente av nyere kameraer. Det er få speilreflekskameraer som har høyere oppløsning, men 921.000 bildepunkter har blitt så vanlig at det er "verken eller". Vippbar skjerm har også blitt mer og mer vanlig, men kombinasjonen av dette og god oppløsning gjør skjermen samlet sett til et pluss for kameraet. Skjermen er også lyssterk og skarp, og fungerer ypperlig i motlys.

Den vippbare skjermen kan tiltes ned og snus 270 grader. Den kan følgelig også vendes slik at skjermen peker inn mot kameraet, dersom du er redd for å få en ripe for mye på skjermen.

Søker

Tilbake til toppen

I Sony SLT-A65 finner vi ikke noen betydelig bule på toppen av kameraet. A65 har ingen optisk søker, men er i stedet utstyrt med en elektronisk søker. OLED-søkeren har en 1.09x forstørrelse, 100% søkerdekning og hele 2,35 millioner bildepunkter. Søkeren er med andre ord helt i toppsjiktet i sin klasse, og den er en fryd å bruke. A65 er dessuten utstyrt med en snedig funksjon: Hvis du putter øyet foran den elektroniske søkeren, slås skjermen av og bildet i den elektroniske søkeren blir aktivt. En annen fordel med den elektroniske søkeren er at all informasjon du får på skjermen, også kommer i søkeren. A65s skjerm er veldig bra, men skulle du bli utsatt for ekstremt hardt motlys, er det flott å ha muligheten til å vurdere bildene dine inne i den elektroniske søkeren. Ikke ideelt, men det fungerer, noe som er det absolutt viktigste.

Alt i alt er søkeren i A65 en fryd å bruke, og den står ikke nevneverdig tilbake for noen optiske søkere.

Her kan du se relativ størrelse sammenlignet med en del andre kameraer:

På neste side snakker vi om ergonomi og hvordan det er i praktisk bruk.

Sony Alpha a65   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen