Sony slipper speilløs nybegynnermodell

Sony slipper speilløs nybegynnermodell

NEX-serien utvides med nye festligheter.

På selveste nasjonaldagen har Sony valgt å slippe nye kameraer i både SLT- og NEX-seriene. Sony NEX-F3 er navnet på Sonys siste tilskudd av speilløse kameraer, og det ser ut til å kunne bli en fin liten godbit. Med NEX-F3 peker Sony seg inn mot deg som er lei av kompaktkameraer og som vil ta steget opp.

Les vår test av Sony NEX-7

Sony NEX-F3 har 180-graders vendbar skjerm.
Sony NEX-F3 har 180-graders vendbar skjerm.

Sony NEX-F3 er etterfølgeren til NEX-C3, og er utstyrt med en 16.1 megapiksels APS-C-bildebrikke. Skjermen måler tre tommer, og har en oppløsning på 921 000 bildepunkter. Skjermen er noe av det interessante med NEX-F3, den kan nemlig vippes rundt 180 grader, noe som gjør det lett å ta bilder fra de fleste vinkler. I tillegg har kameraet Full-HD-opptak i 50i eller 25p. NEX-F3 er også utstyrt med en innebygget blits, som dukker opp ved behov. Kameraets nedre og øvre ISO-grense er henholdsvis 200 - 16 000, og det kan i høyhastighetsmodus ta opp til 5.5 bilder i sekundet.

Les også: Bruk Leicaoptikk på Sony NEX.

Batterikapasiteten ligger nå på 470 bilder, noe som ifølge Sony er en økning på 18% sammenlignet med NEX-C3. Batteriet kan i tillegg lades via en USB-kontakt. Passende for målgruppen har også NEX-F3 forbedret de automatiske motivprogrammene sine, som de mener vil gjøre det enda lettere å få gode bilder, rett ut av boksen.

NEX-F3 får en veiledende pris på 4700 kroner, inkludert et 18-55mm objektiv. Det er samme pris som for Sonys nye speilreflekskamera, SLT-A37.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen