(Bilde: Apple/Sony/montasje)

– Sony skal produsere kameraet i neste iPhone

Vil doble antallet komponenter de leverer til Apple, ifølge avis.

Japans største finansmagasin, Nikkei, hevder at Sony skal doble antall kamerakomponenter det leverer til Apple det neste halvåret. Stemmer dette, kan det bety at Sony i praksis vil levere hele hovedkameraet til neste iPhone.

Både foran og bak

Sony leverer allerede over 100 millioner CMOS-sensorer (complementary metal-oxide semiconductor) til Apple i året, hvorav de fleste går til hovedkameraet til iPhone. Med en ny avtale kan dette tallet dobles, til 200 millioner.

I tillegg er det en god sjanse for at frontkameraet på iPhone også inneholder mange deler produsert av den japanske giganten, ifølge Nikkei. Magasinet gikk deretter videre og proklamerte at Sony isåfall ville kunne tjene hele 360 milliarder yen årlig på dette salget, eller omtrent 21,5 milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Lukrativt samarbeid

Apples nåværende toppmodell i mobilsegmentet, iPhone 5S, har fått skryt for kameraet sitt. Mange av komponentene ble også der sannsynligvis levert av Sony, og det kan se ut til at selskapet virkelig har fått fingrene i et lukrativt samarbeid.

Ifølge Nikkei skal Apple også ha oppfordret Sony til å kjøpe opp den japanske databrikkeprodusenten Renesas Electronics. Dette gjør isåfall ryktet om en avtale mellom de to gigantene enda mer sannsynlig – dersom det stemmer.

Vil du ha en mobil med det beste av det beste? 
Her er de tre mest ettertraktede toppmodellene akkurat nå! »

(Kilde: Cnet, BGR via Nikkei)

Kommentarer (6)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen