En 4K-klar PlayStation 4 er kanskje på vei.
Rykte
En 4K-klar PlayStation 4 er kanskje på vei. (Bilde: oneinchpunch/Shutterstock.com)

– Sony skal lansere PlayStation 4,5

Beregnet på 4K-spilling.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Om man skal utgangspunkt i de vanlige konsollsyklusene er det nok en stund til neste generasjons spillkonsoller kommer på markedet. Nå ser det imidlertid ut til at Sony planlegger en ny versjon av den eksisterende PlayStation 4-konsollen.

Nettstedet Kotaku har nemlig vært i kontakt med kilder som hevder at det japanske selskapet jobber med en oppgradert utgave av den populære konsollen som skal være i stand til å kjøre innhold i 4K-oppløsning.

Vil også forberede seg på VR

Den nye utgaven har fått det uoffisielle, midlertidige navnet «PlayStation 4,5» og skal by både på flere grafiske muskler beregnet på den høye oppløsningen, og også levere mer av den øvrige prosessorkraften.

Oppgraderingen skal også gjøre Sonys VR-briller bedre.
Oppgraderingen skal også gjøre Sonys VR-briller bedre. Foto: Sony/montasje

I tillegg til å klargjøre maskinen for 4K er meningen visstnok også å gjøre konsollen mer egnet til VR-brillene som snart skal lanseres til PlayStation 4, for bedre å kunne konkurrere med kommende Oculus Rift og HTC Vive.

Det er uvisst om det vil bli mulig for eksisterende PlayStation 4-eiere å oppgradere maskinvaren, eller om man er nødt til å kjøpe et helt nytt produkt. Kildene til Kotaku kunne heller ikke si noe om når den nye maskinvaren vil komme på markedet.

Kan allerede vise 4K-bilder- og video

Om opplysningene stemmer vil konsolleierne i alle fall plutselig ha en meget god grunn til å investere i en 4K-TV, vel å merke dersom fremstøtet også vil følges opp av tilstrekkelig programvare som støtter oppløsningen.

PlayStation 4 støtter i dag kun HDMI 1.4-standarden, som ikke gir «fullverdig» 4K. På en henvendelse fra Kotaku valgte Sony for øvrig å ikke kommentere saken.    

Har du mulighet til å se 4K-video på maskinen din nå? Da kan det være verdt å sjekke ut BBCs nye video fra Large Hadron Collider »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen