Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Colourbox11611194)

Sony skal lage roboter som kan forme «følelsesmessige bånd» til mennesker

Det japanske selskapet har visst store planer innen robotteknologi.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Japanerne har alltid ligger langt fremme når det gjelder robotteknologi, og Sony er blant de mange som jobber på dette området, ikke minst i form av sin kjente robothund Aibo. Selskapet har imidlertid vesentlig større ambisjoner, ser det ut til.

I en pressemelding publisert i forbindelse med selskapets nylig avholdte strategimøte kommer det nemlig frem at Sony har opprettet en ny avdeling som skal jobbe spesifikt med robotteknologi.

Skal knytte bånd til brukeren

Målet med denne avdelingen er utvikle en robot som er i stand til intet mindre enn å forme «følelsesmessige bånd» med kundene, og som kan danne grunnlag for omsorg og kjærlighet.

Kanskje blir Sonys nye robot en mer avansert utgave av Pepper.
Kanskje blir Sonys nye robot en mer avansert utgave av Pepper. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Dessverre er ikke så mange detaljer offentliggjort ennå, men Sony skriver at den nye robotavdelingen, som ble opprettet så sent som i april, tar sikte på at roboten faktisk skal lanseres på markedet. I første omgang ser det ut til å være snakk om et produkt rettet mot næringsliv.

I tillegg til dette opplyser Sony for øvrig at de også ønsker å utforske andre bruksområder for teknologiene deres innen kunstig intelligens og roboter, for eksempel produksjonsprosesser og logistikk.

Pepper-konkurrent?

Det finnes som kjent allerede roboter som er designet for å emulere menneskelig adferd og på den måten skape trivsel og positive følelser hos kundene, for eksempel den søte japaneren Pepper.

Akkurat hva Sonys maskin skal kunne tilby utover det for eksempel Pepper leverer, og hva som ligger i det «knytte bånd», må vi altså vente med å finne ut av, men det kan uansett tyde på at Sony har planer om å inkorporere til dels avansert kunstig intelligens i sin nye robot. 

Google-eide Boston Dynamics har også avanserte maskiner på gang: Her tar roboten oppvasken »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen