Sony skal gjøre drastiske kutt i mobilsatsingen sin
(Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Sony skal gjøre drastiske kutt i mobilsatsingen sin

Men vi vil fortsett se toppmodeller fra dem i årene som kommer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I slutten av mars meldte en rekke nettsider at Sony var i ferd med å redusere satsningen sin på mobilmarkedet ved å kutte antallet ansatte med 50 prosent, etter en rapport publisert av fall bransjenettstedet Nikkei.

Det stemmer delvis, forteller Cedric Guttormsen, salgssjef for Sony Norge, til Tek.no:

– Sony Mobile satser på lønnsomhet i løpet av regnskapsåret 2020. For å nå dette målet, planlegger vi å redusere våre operative kostnader i 2020 til omtrent 50 prosent sammenlignet med 2017.

Det er altså snakk om en betydelig reduksjon, men Guttormsen sier at nedskjæringer i ansatte bare er én av måtene de skal nå målet på. Kuttet på 50 prosent i staben sier han er spekulasjoner fra media og ikke offisiell informasjon fra Sony Mobile.

Han sier også at Sonys ambisjoner om å senke kostnader med 50 prosent ble lagt frem allerede i oktober i fjor, da selskapet presenterte kvartalstallene sine.  

Tunge år

Sony har levert gode mobiler i årevis, men det er lenge siden de virkelig skilte seg ut. I fjor slapp de Xperia XZ2 og Xperia  XZ3, og selv om begge var gode mobiler, klarte ingen av dem å hamle opp med de virkelige toppmobilene, som Huaweis Mate 20 Pro og P20 Pro, eller Samsungs Galaxy S9.

Dette har gjort utslag på salgstallene. De har aldri vært salgsledende, men de har gått fra en markedsandel på tre prosent i 2010, til mindre enn én prosent i dag. Mobilmarkedet totalt er ventet å synke for tredje år på rad i 2019, og med økt konkurranse blir det dermed enda mindre plass til Sony. 

Ifølge Guttormsen har imidlertid ikke Sony noen planer om å gi opp: 

– Sony er fullt ut dedikert til å ta sin mobilsatsning inn i 5G-æraen. Vi kommer til å fokusere på mid-end- og på high-end-segmentet, forteller han.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen