SNIKTITT: Sony RX100 Sikker vinner

Sniktitt Sony RX100

Sikker vinner

Ny standard for bildekvalitet i kompaktklassen

Sony har produsert bildebrikkene til mange av de avansert kompaktkameraene som Canons G-serie, S90, S95 og Nikons toppmodeller, men det er mange år siden de har hatt noe eget i denne klassen. Med RX100 gjør de comeback og mens tidligere modeller fra midten av 2000-tallet (med unntak av V3) var digre er RX100 et av de mindre kameraene i klassen.

 

Det som gjør størrelsen spesielt imponerende er at RX100 har en bildebrikke som er 2-3 ganger så stor som konkurrentenes samtidig med at lysstyrken er bra på vidvinkel og ikke verst på full tele heller.

Totalt sett virker RX100 solid og bra designet. Ergonomien lider selvsagt litt på grunn av manglende grep og lite kamera, men det er ikke stort å gjøre med det når målet er et kamera som er så kompakt som mulig.

Sammenlignet med de nærmeste konkurrentene er det bare Canon S100 som er mindre og lettere.

Unik kombinasjon av bildekvalitet

Det blir ingen endelig konklusjon etter bare en uke med kameraet. Brukerveiledningen var heller ikke tilgjengelig og ingen av de kjente RAW-konverteringsprogrammene støtter RX100 ennå.

Førsteinntrykket er imidlertid at Sony har lansert et kamera med en unik kombinasjon av bildekvalitet, bra responstider og liten størrelse. 28-100mm er et anvendelig zoomområde, lysstyrken er bra og RX100 er best på høy ISO i denne klassen.

RX100 er likevel ikke et kamera for alle – mange vil nok fortsatt foretrekke modeller med mindre bildebrikke som gir mulighet for mer zoom og prisen er foreløpig ganske høy. RX100 mangler også innebygd søker, blitssko og skarphet ut mot hjørnene av bildet kunne vært bedre.

RX100 er uansett et svært godt kamera for den som liker zoomområdet og ikke trenger søker. Ikke minst har Sony vist at den nye entommers bildebrikken er et godt kompromiss mellom størrelse og ytelse for avanserte kompaktkameraer så her har konkurrentene fått noe å strekke seg etter.

Vil du vite mer?
Les hele sniktitten på Sony RX100 hos Akam.no »

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen