Sony Cyber-shot RX100 IV

Test Sony RX100 IV

Sony Cyber-shot RX100 IV (Bilde: Kristoffer Møllevik)

Kompaktkamera til 11 000 kroner? Dette bør være bra

Vi har testet den nyeste familiemedlemmet i Sonys RX100-serie.

Sonys kompakte RX100-serie har fostret frem en nye generasjon hvert år siden det første kameraet kom i 2012. Med en stor bildebrikke på 1 tomme (stor for et kompaktkamera å være) og en ekstremt høy oppløsning (igjen, for et kompaktkamera å være) på 20,1 megapiksler, lyssterk optikk fra Carl Zeiss var det ikke så rart at serien raskt ble veldig populær blant fotoentusiastene.

Størrelsen på bildebrikken og den høye oppløsningen har de beholdt gjennom hele serien, men for å holde konkurrentene på en armlengdes avstand. Mark II fikk for eksempel vridbar skjerm og blitssko, mens Mark III droppet blitsskoen til fordel for den snedigste elektroniske søkeren vi noen gang har sett, og Sony gjorde optikken betydelig mer lyssterk.

På neste side skal vi se på spesifikasjonene og flere bilder av kameraet »

Store forventninger

Resten av familien. Fra venstre: RX100, RX100 III og RX100 II.
Resten av familien. Fra venstre: RX100, RX100 III og RX100 II. Foto: Sony

Da vi testet RX100 III for ett år siden var vi veldig begeistret for kameraet, faktisk så begeistret at vi kårte det til årets kompaktkamera 2014. Dette er en serie som stadig har imponert, og når vi nå har fått Mark IV mellom hendene er det derfor ikke til å stikke under stol at vi har visse forventninger til kameraet.

Det utsalgsprisen nå er satt opp til nærmere 11 000 kroner gjør ikke disse forventningene noe mindre; forrige versjon (Mark III) var nemlig dyr nok allerede med sin pris på omtrent 7500 kroner. Så lenge den fortsatt er å finne i butikkene får du den nå for en liten tusning mindre, drøyt 6500 kroner. Så vi må jo spørre oss: Hvordan i alle dager kan man ta 11 000 kroner for et lommekamera? Her bør de ha noe godt å by på for å forsvare prisen.

Vi får ta en titt på spesifikasjonene på neste side »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen