Sony må punge ut over 60 millioner kroner etter fjorårets hacking-skandale
(Bilde: Jerome Kundrotas/Shutterstock.com)

Sony må punge ut over 60 millioner kroner etter fjorårets hacking-skandale

I november i fjor ble filmselsskapet Sony Pictures utsatt for et storstilt hacker-angrep som paralyserte hele datasystemet til studioet. Store skader ble påført både selskapet og de ansatte, og nå melder nettstedet Variety at Sony Pictures blar opp store pengesummer for å bøte på det som har skjedd.

Selskapet har nemlig kommet frem til et forlik som innebærer at Sony Pictures nå punger ut opptil 8 millioner dollar, cirka 64 millioner kroner, i kjølvannet av den massive hackingen.

Mange ofre for identitetstyveri

Av denne summen utgjør erstatningen til ansatte som ble utsatt for identitetstyveri 2,5 millioner dollar. Videre skal 2 millioner dollar gå til et fond for tilbakebetaling til de som har måttet bruke ressurser på å beskytte seg selv mot identitetstyveri etter hackingen.

Det var komedien «The Interview» som startet hele rabalderet.
Det var komedien «The Interview» som startet hele rabalderet. Foto: Columbia Pictures

Opptil 10 000 dollar, rundt 80 000 kroner, skal gå til hvert av individene som ble rammet av identitetstyveri som følge av angrepet mot selskapet.

I tillegg til dette skal Sony Pictures også dekke 3,5 millioner dollar i advokatgebyrer og andre utgifter knyttet til selve rettsprosessen, noe som altså bringer den totale summen til 8 millioner dollar.

Kan ha blitt utløst av filmkomedie

Hackingen mot Sony i november i fjor ble ifølge amerikanske myndigheter trolig utført av Nord-Korea som en følge en komedien The Interview, som handler om to personer som reiser til Nord-Korea for å ta livet av lederen i landet Kim Jong-unn.

Begivenheten utløste store diplomatiske spenninger mellom Nord-Korea og USA. USA indikerte at de ville slå tilbake mot dikaturet etter Sony-hackingen, noe de tilsynelatende også gjorde, som igjen førte til at Nord-Korea rettet skarp kritikk mot USA. Diktaturstaten har selv benektet at de stod bak Sony-angrepet, men etterretningsbyrået FBI mener de har tekniske beviser i saken

Selv om The Interview opprinnelig ble kansellert, havnet de «verste» klippene på nettet kort tid senere: 
Dette var klippet Nord-Korea ikke ville at du skulle se »

(Via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen