Sony og Panasonic bryter OLED-samarbeidet
(Bilde: LG / Flickr)

Sony og Panasonic bryter OLED-samarbeidet

Ønsker å fokusere på 4K i stedet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selv om OLED-TV-ene definitivt er på vei ut på markedet, går det ennå noe tregt for den nye teknologien på grunn av høye produksjonskostnader og følgelig stive priser for forbrukerne.

For å få fart i produksjonen, og stille sterkere i konkurransen mot de koreanske gigantene Samsung og LG, meldte de to japanske selskapene Sony og Panasonic i fjor at de ville starte et samarbeid for å utvikle mer effektive metoder for masseproduksjon av OLED-paneler.

Avbryter partnerskapet

Nå melder avisen Nikkei at de to store produsentene har avbrutt det lovende samarbeidet, som potensielt kunne bidratt til å gjøre TV-ene mer tilgjengelige for folk flest.

Årsaken skal være at panelene som Sony og Panasonic begynte å utvikle i fellesskap rett og slett ikke var gode nok, i tillegg til at de heller ikke klarte å kutte produksjonskostnadene nevneverdig.

Bruddet henger sannsynligvis også sammen med en generell usikkerhet i markedet på grunn av de fortsatt høye prisene. Ifølge Nikkei har det amerikanske markedsforskningsselskapet NPD DisplaySearch for eksempel nedjustert det beregnede antallet OLED-TV-forsendelser i år fra 20 000 til kun 5000. Prognosene for 2017 er nedjusert fra 9 millioner til 4 millioner.

Fokuserer på voksende 4K-marked

Nå skal Sony og Panasonic heller satse tyngre på 4K-teknologien, hvor markedet vokser i et meget raskt tempo. Ifølge DisplaySearch ble det sendt ut rundt 1,95 millioner 4K-TV-er til forhandlere i år, et tall selskapet tror vil øke til hele 60,65 millioner innen år 2017.

De to selskapene kommer for øvrig til å fortsette å utvikle OLED-TV-er, men nå altså hver for seg, og antakelig med fortsatt høye priser en god stund til.

Lurer du på hva OLED-teknologien egentlig går ut på?
Her er alt du trenger å vite (Ekstra) »

(Kilde: Nikkei, via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen