Sony LSPX-W1S
Sony LSPX-W1S (Bilde: Sony)

Sonys laserprojektor kommer til Norge

Kan gi deg et enormt 4K-bilde på kort avstand.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den japanske elektronikkprodusenten Sony forteller nå i en pressemelding at selskapets nye laser-projektor kommer til Europa. Sony bekrefter i en epost til Tek.no i dag at den også kommer til Norge.

Dermed kan du snart kjøpe deg en projektor som er av typen «Ultra Short Throw», hvilket betyr at den ikke trenger lang avstand til lerret eller vegg for å få et stort bilde. Konseptet ble vist frem for første gang under IFA-messen i 2014 – og blir nå altså en realitet. 

Krever 17 centimeter avstand fra veggen

Den nye modellen har fått typebetegnelsen LSPX-W1S, og bruker laserdioder for å projisere bildet opp på en vegg eller lerret med hjelp av avansert optikk. Projektoren krever kun 17 centimeter avstand fra veggen til starten på apparatet, og du kan få opptil 147 tommer stort bilde. 

Sony LSPX-W1S.
Sony LSPX-W1S. Foto: Sony

Til å beholde god skarphet byr LSPX-W1S på en oppløsning på 4K, nærmere bestemt 4096 x 2160 piksler. Sony opplyser samtidig at lysstyrken til projektoren er 2000 lumen. 

Ingen smågutt 

Projektoren trenger altså ikke stor avstand til veggen for å gi deg bilde, men likevel må du sette av litt plass til selve enheten. Den består nemlig av flere elementer som er satt sammen og til sammen beslaglegger de rundt 110 x 26,5 x 53,5 centimeter av rommet ditt. 

Enheten består ikke bare av en projektor, men kan også skilte med egne høyttalere som hver seg yter 40 watt ved 8 ohm. Det gjør at hele produktet tilsammen har en vekt på 51,5 kilogram. 

Koster like mye som en ny bil

Der er ennå ikke satt noen dato for når projektoren kommer til norske butikkhyller, annet enn at Sony kan bekreftet at det blir i løpet av sommeren, altså i god tid før årets IFA-messe i starten på september. 

Den norske prisen er heller ennå ikke kjent, men ifølge Sonys nettsider vil den havne på rundt 50 000 dollar, hvilket betyr at den nok vil koste nærmere en halv million her på berget etter at skatter og avgifter er lagt på. 

Er du interessert i en slik projektor kan du lage et prisvarsel her, så sender vi deg en e-post så fort den norske prisen er kjent. 

Kunne du tenkte deg å bruke 1,3 millioner på en ny TV?
Da kan denne kjempen fra Samsung være noe for deg »

(Kilde: Sony)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen