Sony lanserte nye kompaktkameraer
(Bilde: Foto: Sony / Istock, montasje: Akam)

Sony lanserte nye kompaktkameraer

Disse vil Sony ha med deg på sommerferien i år.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I kjølvannet av både Sony SLT-A58 og Sony NEX-3N slapp kameraprodusent like så godt tre nye kompaktkameraer også. Kameraene er i deres Cyber-shot-serie og har fått navnene Sony Cyber-shot DSC-HX300, Sony Cyber-shot WX300 og Sony Cyber-shot TX30.

Les også: Guide: Disse lommekameraene anbefaler vi

Sony Cyber-shot DSC-HX300 er den største av de tre. Det er vel strengt talt ikke så kompakt når man ser på størrelsen. DSC-HX300 tilhører superzoom-klassen og skal passe til den gruppen av fotografer som ønsker mye av det speilrefleksene til tilby, uten at det skal være behov for å bytte objektiver. Et typisk feriekamera med andre ord. HX300 har en 20,4 megapiksler stor bildebrikke og nyter godt av et objektiv som tar oss fra tilsvarende 24 mm på det videste til 1200 mm på det lengste. Objektivet er et Carl Zeiss Vario-Sonnar T* og har blenderverdier som går fra f/2.8 på det videste til f/6.3 på full tele.

Sony Cyber-shot DSC-HX300.
Sony Cyber-shot DSC-HX300.

Sony Cyber-shot WX300 er et lite og lett kompaktkamera med 20x optisk zoom som tilsvarer 25 - 500 mm i fullformat, en 18,2 megapikslers bildebrikke og wifi-tilkobling. Kameraet har en 7,5 cm (3 tommer) stor LCD-skjerm med en oppløsning på 460.000 punkter. I følge våre opplysninger er det dessverre ikke mulig å bevege på skjermen. Det mest interessante her er nok uansett wifi-tilkoblingen. Med den kan man overføre videoer og bilder fra kamera og over på smarttelefoner og nettbrett. Ved å bruke Playmemories-applikasjonen til Sony skal man også kunne fjernstyre kameraet trådløst.

Sony Cyber-shot DSC-WX300.
Sony Cyber-shot DSC-WX300.

Sony Cyber-shot DSC-TX30 skiller seg ut fra de andre ved at det er vanntett helt ned til 10 meter. Det skal også tåle å bli både mistet i bakken og bli lagt i kjøleskapet. Et lite kamera som skal kunne beskytte seg selv fra miljøene rundt. Under DSC-TX30 sitt harde ytre finner man en 18,2 megapiksler stor bildebrikke og en 5x optisk zoom. Skjermen er 3,3 tommer stor med en oppløsning 1.229.000 punkter. Brennvidden går fra 26 mm til 130 mm.

Sony Cyber-shot DSC-TX30.
Sony Cyber-shot DSC-TX30.

Selv om megapiksler-størrelsen på bildebrikken er forskjellig så er det den samme teknologien som ligger til grunn. Brikken er av Exmor R CMOS-typen og skal gjøre kameraene i stand til å ta full HD-videoopptak. Alle kameraene har ifølge Sony bildestabilisering.

Vi har dessverre ikke fått mer informasjon om når produktene skal være i butikk eller hvor mye de kommer til å koste i Norge.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen