Sonys lanserer "neste generasjon" smartmobiler

Sonys lanserer "neste generasjon" smartmobiler

Xperia U og  P lansert på Mobile World Congress i Barcelona.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Amobil.no/Barcelona: Sony lanserte i dag to nye modeller: Xperia U og Xperia P.

Les også vår sniktitt på Xperia S: Endelig en skikkelig råtass fra Sony

Lyssterk skjerm på Sony Xperia P

Xperia P har et
Xperia P har et "unibody"-kabinett i helstøpt aluminium. (Foto: Sony)

Xperia P og Xperia U utgjør sammen med den nye Xperia S det som Sony kaller Xperia NXT-familien, som skal være neste generasjon smarttelefoner fra Sony.

Blant fellestrekkene i de nye mobilene er et gjennomsiktig bånd i nederste del av telefonen. Båndet lyser opp når noen ringer eller når man mottar tekstmeldinger eller beskjeder.

Et nytt brukergrensesnitt skal ifølge Sony styrke Android-opplevelsen. Det er også nye avspillere for musikk, bilder og video. Det nye brukergrensesnittet lar deg åpne favorittapplikasjonen rett fra låseskjermen – en løsning vi har sett fra blant andre HTC tidligere.

Både Xperia P og U kommer med en såkalt Reality Display-skjerm med Mobile Bravia Engine. Begge telefonene har hurtigutløser, som med ett eneste tastetrykk skal ta kameraet fra dvale til knipsing på rundt ett sekund.

Xperia P kommer med det Sony hevder er en "superlyssterk" 4-tommers skjerm med Sony WhiteMagic skjermteknologi. WhiteMagic-teknologien skal gjøre skjermen lyssterk nok til at den skal kunne brukes ute i sterkt sollys, og skjermen justerer automatisk lysstyrken etter omgivelsene.

Telefonen er laget i aluminium, og kommer i fargene sølv, svart eller rød. Den er basert på en 1 GHz tokjerneprosessor. Telefonen har 16 GB lagringsplass og et 8 megapiksel kamera.

Xperia P lanseres med Android 2.3, Gingerbread, men vil bli oppgradert til Android 4.0, Ice Cream Sandwich, i løpet av andre kvartal.

Underholdningsmobilen Xperia U

Underholdningsmobilen Sony Xperia U har en
Underholdningsmobilen Sony Xperia U har en "lyslist" nederst som lyser i farger som matcher bildet på skjermen. (Foto: Sony)

Sony Xperia U er litt mindre, med en skjerm på 3,5 tommer. Også denne benytter en 1 GHz tokjerneprosessor, men kommer med et kamera med 5 i stedet for 8 megapiksler.

Sony markedsfører Xperia U som en underholdningsmobil i "lekkert og kompakt design". Med xLoud og Sony 3D-surround-teknologi bygget inn i musikkavspilleren, skal lyden bli både høy og klar. Telefonen har DLNA-støtte, slik at du med et tastetrykk kan streame musikk til trådløse høyttalere.

I Xperia U vil det gjennomsiktige elementet nederst på telefonen lyse opp i farger som matcher bilder fra bildegalleriet eller fra coverne til låtene man spiller. Man kan også gjøre telefonen til sin egen ved å bytte farge på bunnelementet eller skifte tema etter personlighet og sinnsstemning.

På Xperia U vil det gjennomsiktige elementet nederst på telefonen lyse opp i farger som matcher bilder fra bildegalleriet eller fra coverne til låtene man spiller. Man kan også gjøre telefonen til sin egen ved å bytte farge på bunnelementet eller skifte tema etter personlighet eller sinnsstemning. Xperia U kommer også med nye hodetelefoner, Smart Headset for Android, som skal ha bedre lyd. Hodetelefonene har også SmartKey, en egen tast som med ett trykk sender en direkte til favorittappen.

Også Xperia U lanseres med Android 2.3, og vil bli oppgradert til 4.0 i løpet av andre kvartal.

Xperia S er toppmodellen

Toppmodellen i den nye NXT-serien vil være den tidligere annonserte Xperia S.

Denne kommer med en 1,5 GHz tokjerneprosessor, en 4,3-tommers skjerm og et kamera med oppløsning på hele 12 megapiksler. Bildesensoren er en Sony Exmor R-brikke, som gir bedre bilder i dårlig belysning. Også Xperia S vil komme med Android 2.3, før den senere blir oppgradert til 4.0.

Xperia Ion til Europa

Til slutt annonserte Sony at deres Xperia Ion-modell, som til nå var ment for USA, nå også vil bli lansert i Europa. Telefonen kommer på markedet rundt sommeren.

Les også: Slik blir Mobile World Congress 2012

Amobil har tre journalister tilstede i Barcelona, og vil holde deg oppdatert på nyheter derfra i løpet av de neste dagene. Vil du være sikker på å ikke gå glipp av noe? Lik oss på Facebook! Vi legger ut oppdateringer på Facebook-sidene fortløpende.

Klikk her for å se alle sakene fra Mobile World Congress 2012

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen