Sony lanserer toppspekket UHD-TV

Sony lanserer toppspekket UHD-TV

Rydd plass på TV-veggen, for det er ikke snakk om noen småtass.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den siste tiden har det kommet flere nye TV-er på markedet som har støtte for den nye oppløsningen kalt UHD. 4K UHD gir deg hele fire ganger så mange piksler i bildet enn dagens full-HD-skjermer klarer. 

Nå er det Sony som står på trappene med et nytt UHD-glis. Japanerenes nye toppmodell har et LED-panel med hele 3840 x 2160 bildepunkter og skal spekkes til randen med teknologi.

To kjemper

Den nye UHD-TV-en vil bli kjent på markedet som Sony Bravia S90 og komme i to størrelser. Den «minste» modellen er 65 tommer stor, mens veggen virkelig må ryddes for storebroren, som måler 75 tommer diagonalt.

TV-ene skal støtte oppskalering av full-HD-sendinger og Blu-ray-filmer til UHD-oppløsning ved hjelp av 4K-X-Reality Pro-brikken, og panelet kunne oppdateres 800 ganger i sekundet.

Begge modellene kommer med støtte for aktiv 3D og fjernkontroll med berøringsflate. 

Bedre bilde

Det er en meget synlig forskjell på TV-er med høy og lav dynamisk spennvidde på lysstyrken.
Det er en meget synlig forskjell på TV-er med høy og lav dynamisk spennvidde på lysstyrken.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Sony vil utstyre TV-ene med sin velkjente bildeforbedringsteknologi, Triluminos. Denne gir et bredere fargerom, noe som bidrar til at fargene på skjermen virker mer levende. I tillegg kan hvert enkelt LED-lys i panelet dimmes ved hjelp av deres X-Tented Dynamic Range Pro-teknologi, som gir en hvitere hvitfarge og et dypere sortnivå.

Under årets CES-messe fortalte Sonys markedssjef, Jonathan White, oss at deres Triluminos og X-Tended Dynamic Range Pro ikke faller inn under UHD-standarden som er under utforming, men er noe selskapet selv har laget for å oppnå et bedre bilde mens de venter på en komplett standard.

Snart blir TV-hverdagen din langt bedre:
Teknologiguru forklarer hvilke forbedringer den nye TV-standarden byr på (Ekstra) »

– X-Tended Dynamic Range Pro-teknologien gir langt større dynamisk spenn på lysstyrke, og denne teknologien kommer i en vanlig og en Pro-variant. Den vanlige varianten har omtrent samme teknologi, den eneste forskjellen er at det uten Pro benyttes kantbelysning, forklarte White til Hardware.no den gang.

Det virker som Sony også satser på å levere god lyd. TV-ens innebygde høyttaleree drives av en Clear Audio+-brikke som støtter 4.2-kanals lyd. Dermed kan lyden vinkles ut i rommet i forskjellige retninger. 

TV-ene har verken fått norsk pris eller lanseringsdato, men om du melder deg på vår prisvarslingstjeneste så sender vi deg en e-post når de kommer for salg.

Få varsling når Sony Bravia S90 65-tommer kommer for salg »
Få varsling når Sony Bravia S90 75-tommer kommer for salg »

Ser du forskjell på full-HD og UHD-oppløsning?
Vi i redaksjonen sjekket og fikk oss en skikkelig overraskelse (Ekstra) » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen