Sony lanserer prestisjetung fotokonkurranse kun for nordmenn
(Bilde: Bevan Goldswain/Shutterstock.com)

Sony lanserer prestisjetung fotokonkurranse kun for nordmenn

Norway National Awards er åpen for alle norske fotografer.

Sony World Photography Awards (SWPA) er kjent som en av de mest prestisjefylte fotokonkurransene i verden, og er nå blitt avholdt syv år på rad. Konkurransen slipper til både profesjonelle og amatører fra hele verden, og blant dem som ble plukket ut som nominerte sist befant det seg hele tre nordmenn.

Nå får dyktige, norske fotografer enda en anledning til å virkelig hevde seg. I en pressemelding kunngjøres det at SWPA, i samarbeid med Sony Nordic, lanserer en helnorsk fotokonkurranse for å finne frem til landets største talenter.

Ti åpne kategorier

Den nye konkurransen har fått navnet Norway National Award og er åpen for alle norske fotografer. Bidragene sendes inn gratis på samme måte som til SWPA-konkurransen, altså via World Photography Organisation i én av de ti åpne kategoriene.

Disse åpne kategoriene er som følger: «Architecture», «Arts & Culture», «Enhanced», «Low-light», «Nature & Wildlife» «Panoramic», «People», «Smile», «Split second» og «Travel». Bidragene kan sendes inn frem til 5. januar, og vinneren utropes 18. mars 2015.

Vinneren får fotoutstyr fra Sony

Juryen som skal velge ut det beste norske bidraget består blant annet av fotografen Espen Rasmussen, som arbeider både som fotoredaktør hos VG Helg og for den britiske bildebyrået Panos Pictures.

Fotografen som stikker av med seieren i Norway National Award vil motta «det siste» innen fotoutstyr fra Sony, uten at dette spesifiseres nærmere. Andre- og tredjeplassen vil også bli belønnet, og bildene til alle tre vil bli vist frem på SWPA-utstillingen i London fra 24. april til 10.mai og på nettet.

Vinnerbildene fra årets SWPA-konkurranse ble kåret i mars: Dette bildet var det beste i Norden »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen