Sony lanserer knøttliten NEX
(Bilde: Foto: Istockphoto / Sony, montasje: Akam)

Sony lanserer knøttliten NEX

Nye NEX-3N er av den lette og ledige typen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Flere og flere kameraprodusenter satser nå på å lokke kompaktkamera-brukere over til å bli systemkamera-brukere. Sonys nye NEX-3N, med sin kompakte størrelse (109,9 x 62,0 x 34,6 mm) og lave vekt, er absolutt et forsøk på dette.

Les også: Test: Sony NEX-6

Sony NEX-3N har mange funksjoner dagens oppvoksende kameragenerasjon nok vil sette pris på. Det har en 7,5 cm (3") stor LCD-skjerm som kan snus 180 grader så man i følge Sony selv enklere skal kunne ta selvportretter. For å hjelpe til med dette har Sony utviklet en spesiell funksjon som har fått navnet "Auto Object Framing". Denne funksjonen skal visstnok vurdere hva som er i bildet og så automatisk skape det Sony kaller "mer profesjonelle komposisjoner". Det vil også være mulig å benytte et vidt spekter av forskjellige effektfiltre.

Sony NEX-3N.
Sony NEX-3N.

Et tungt kamera er ikke det man vil ha når man går over fra kompaktkamera til systemkamera. Dette har Sony tatt til seg og oppgir vekten på NEX-3N til omtrent 269 gram (kamera med batteri og minnekort, men uten objektiv). Dette virker som en fornuftig løsning når man tar i betraktning at de gjerne ønsker at man skal ta selvportretter. Blir kameraet for tungt orker man ikke bruke det, og da vil man heller ikke kjøpe det.

Sony NEX-3N.
Sony NEX-3N.

Det er ikke bare funksjoner, skjerm og vekt som er viktig i Sony NEX-3N. Man finner også en Exmor APS-C-bildebrikke på 16,1 megapiksler som gir kameraet mulighet til å bruke til og med ISO 16000. Kameraets bildeprosessor er en BIONZ-prosessor. Kombinasjonen av disse to gir Sony NEX-3N kontrastbasert autofokus med 25 fokuspunkter, og muligheten til å ta videoopptak i Sonys AVCHD-format (50i/25p).

Les også: Test: Sony NEX-5R

Sony NEX-3N kommer i sort eller hvitt. Veiledende prisen for NEX-3N i kombinasjon med 16 - 50 mm er 4 100,-. Ønsker man mer tele i tillegg så kan man få det også. Sony NEX-3N med 16 - 50 mm og 55 - 210 mm har fått en veiledende pris på 5 700,-. Kameraet vil være tilgjengelig fra slutten av mars.

Er dette nettopp det du har ventet på? Her kan du bestille prisvarsling på Sony NEX-3N

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen