TEST: Sony KDL-55HX855

Test Sony KDL-55HX855

(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

Utrolig mye TV for pengene

Vi har testet Sonys toppmodell.

Er du på jakt etter en TV som har et stilig design og hvor du har et veldig godt bilde rett fra fabrikken, så er Sony KDL-55HX855 absolutt verd å ta en titt på. Siden prisen har hoppet mange tusen kroner ned siden mai måned, får du utrolig mye TV for pengene med denne modellen.

Sony kjører videre med sitt «Monolithic Design» og har kommet med en ny stilig og stilren TV. Den blir levert med en avlang fot du kan montere på om du ikke vil ha den hengende på veggen. Stående på foten står TV-en litt tilbakelent, noe som hjelper litt i forhold til refleksjoner i det blanke panelt. Har du et rom med mange vinduer eller noen lamper som sitter høyt på bakveggen, er det dessverre en del plagsomme refleksjoner i panelet.

Brukervennligheten til Sony er ikke helt topp. For å finne fram i menyen kan det bli en god del knappetrykk fram og tilbake, da spesielt om du skal finne fram i nettløsningen som er i TV-en. Her er har Sony noe å lære fra konkurrentene Samsung og LG.

En del refleksjoner i panelet.
En del refleksjoner i panelet.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Bildekvaliteten til TV-en er veldig god. Både farger og gamma trengte ikke noen justeringer når vi kalibrerte den. Sony er dermed en av få som har gjort mye riktig på fabrikken. På vanlige TV-sendinger er den litt dårligere en noen av konkurrentene, men når du spiller av materiale i Full HD kommer TV-en virkelig til sin rett.

Fargene er naturlige, og panelet har et jevnt og fint sortnivå. Det er kun noen små tegn til lyslekkasjer helt ytterst i hjørnene. Skarpheten på vanlige TV-sendinger er litt slørete, mens i Full HD er skarpheten vesentlig bedre.

Inne i foten sitter også et lydsystem som kan kobles til TV-en med en kabel. Dessverre gir ikke dette lydsystemet noe hopp opp i lydkvalitet i forhold til konkurrerende flate TV-er.

Alt i alt er Sony KDL-55HX855 en veldig god TV som kan gi deg mye glede foran skjermen. Den vil ikke være helt i toppklasse i forhold til spilling og film, men det er ikke så veldig langt unna. Siden prisen har falt såpass mye siden den kom på markedet, gir Sony deg her veldig mye TV for pengene. Knall bildekvalitet, en stilig design og en god pris gjør at vi uten problemer kan anbefale denne TV-en.


+ Bra bildekvalitet rett fra fabrikken
+ Jevnt og godt sortnivå
+ Mye for pengene
+ Stilig design


- Ikke best på bevegelser
- Rotete meny
- Dårlig lydkvalitet
- Ikke optimal for veldig lyse omgivelser

Finn beste pris på Sony KDL-55HX855 i Prisguide.


Alternativer

For den virkelige filmentusiasten eller spillfantasten så kan plasma-modellene Samsung PS64E8005 og Panasonics Panasonic Viera TX-P50VT50Y, være verd å sjekke.

For de som setter designen høyere, så er LED-modellene Samsung UE55ES8005 eller LG 55LM860V verd å ta en titt på.

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony KDL-55HX855 på Hardware.no »

Sony KDL-55HX855

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen