TEST: Sony KDL-55HX855

Test Sony KDL-55HX855

(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

For 15 000 kroner er denne et røverkjøp

Vi har testet Sonys toppmodell.


Design er et viktig aspekt når man velger seg en ny TV, noe Sony ikke lar gå hus forbi. Med den nye modellen Sony KDL-55HX855, satser Sony videre på sitt «Monolithic Design». Sony har ikke kommet med et nytt flaggskip i 900-serien, så dette er den beste av de nye modellene fra Sony i år.

Syns du at 55 tommer er i største laget, så får du også denne modellen i både 40-tommers størrelse og 46-tommers størrelse. 40-tommeren heter Sony KDL-40HX855 og 46-tommeren Sony KDL-46HX855.

Stilig design

Rammen rundt TV-en.
Rammen rundt TV-en.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no
TV-en montert opp på foten.
TV-en montert opp på foten.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Etter å ha pakket ut Sony-TV-en og montert den på den avlange foten som følger med, kan vi med en gang si at vi liker det vi ser. Den «rammeløse» designen og at TV-en står tilbakelent i en liten vinkel på foten, gjør at denne TV-en ser utrolig stilig ut.

Fronten på TV-en har en heldekkende overflate med Gorilla-glass, og helt ytterst av selve rammen har du en tynn list i børstet aluminium. Foten har også fått en finish i børstet aluminium som matcher TV-en veldig godt.

Et minus med Gorilla-glass-fronten er at den er litt blank. Uønskede refleksjoner fra vinduer eller lamper kan derfor bli et problem med denne TV-en. At TV-en står i en svak vinkel bakover hjelper litt om du sitter rett fremfor den, men om du har noen lamper høyt opp på bakveggen, vil disse reflekteres godt. Denne modellen er med andre ord ikke perfekt for alle omgivelser.

I foten har Sony plassert et lydsystem som skal kunne gi deg en bedre lydopplevelse enn hva man er vant til fra dagens flate skjermer. En høyttaler er plassert i hver sine ende av foten, og disse peker rett framover. For å få lyd ut av foten kobler du en kabel opp fra foten og inn bak i TV-en. Vil du montere TV-en på vegg, så har den også egne høyttalere innebygget i kabinettet.

Bli med til neste side, så ser vi nærmere på brukervennlighet og tilkoblinger »

Høyttalere er plassert i foten.
Høyttalere er plassert i foten.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Sony KDL-55HX855

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen