Sony kan slutte med TV-er og mobiltelefoner
(Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no)

Sony kan slutte med TV-er og mobiltelefoner

Men satser likevel på 25-doblet profitt innen 2018.

Selv om Sony ikke er noen smågutt innen elektronikkbransjen, har selskapet gått med underskudd i flere år. Den teknologiske utviklingen går raskt, og Sony er blant flere som har fått merke at det ikke er bare-bare å henge med i svingene. I fjor solgte de PC-avdelingen sin for å satse på nettbrett, og nå tas det ende større grep.

Nyhetsbyrået Reuters melder om at Sony sikter på å 25-doble profitten sin innen 2018, dette kom frem under en pressekonferanse med Sonys toppsjef, Kazuo Hirai, i går. Dette skal de blant annet gjøre ved å nedprioritere produksjonen av smarttelefoner; et område der Sony har møtt stadig mer betydelig konkurranse fra billigere kinesiske produsenter, og gigantene Samsung og Apple.

Sony A7s.
Sony har fått mye skryt for sine gode, lyssterke bildebrikker. Foto: Sony

I stedet skal de satse mer på de allerede lønnsomme delene av selskapet, særlig spillemaskiner som PlayStation og bildebrikker til digitale kameraer. Selskapet har vakt oppsikt med sine ekstremt lyssensitive bildebrikker, som blant annet skal brukes i bilers stadig mer avanserte varslingssytemer.

Også TV-avdelingen har også fått sin del av skylden for de dårlige driftsresultatene. Til tross for at de med sin Bravia-serie har produsert noen utmerkede modeller, ble det tidligere i år spekulert i om Sony kommer til å selge hele avdelingen. På pressekonferansen utelukket ikke Hirai at Sony kan se etter muligheter for å avvikle eller selge ut både TV og mobiltelefonproduksjonen.

– Strategien fra og med neste forretningsår skal være å generere profitt og investere for å vokse, sa Hirai på pressekonferansen.

Mens Sony tjener for lite på TV-er og mobiltelefoner, ligger det an til at Apple kan tjene grovt på gullutgaven av sin kommende smartklokke»

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen