Sony hinter om at PlayStation 4 er i ferd med å dø
(Foto: oneinchpunch/Shutterstock.com)

Sony hinter om at PlayStation 4 er i ferd med å dø

Likevel ser PlayStation 5 ut til å være et stykke unna.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er snart fem år siden PlayStation 4 kom på markedet, og nå kan det omsider se ut til at Sonys populære konsoll er på dødsleiet. Det kom frem under en tale til investorer nylig, som blant andre Engadget rapporterer.

Under talen opplyste sjef for Sony Interactive Entertainment, John Kodera, at de ikke regner med store inntekter fra konsollsalget i tiden fremover. Selskapet sier at PlayStation 4 har gått inn i den «sene fasen» av livssyklusen og at salget følgelig har begynt å gå nedover.

For å kompensere for de negative økonomiske effektene av dette skal selskapet fokusere mer på å holde på eksisterende kunder enn å selge konsoller. Dette skal gjøres ved å blant annet fortsette å satse på eksklusive spilltitler, noe Sony har hatt ganske stor suksess med hittil, og gjennom fortsatt satsing på PlayStation Plus-tjenesten sin.

PlayStation 5 trolig et stykke unna

  Foto: Sony

At satsingen på konsollsalg nå begynner å dale kan tyde på at Sony forbereder seg på lanseringen av den neste generasjonen PlayStation, som det allerede har begynt å svirre rykter om.

Kodera kommenterte imidlertid at Sony skal «bøye seg sammen» til mars 2021 for å kunne «hoppe høyere» senere. Det kan tyde på at Sony skal bruke hele tre år på å forberede PlayStation 5, som blant andre Wall Street Journal spekulerte i. 

At den neste PlayStation-konsollen er et stykke unna har det også kommet indikasjoner på fra annet hold. I april var nettstedet Kotaku i kontakt med kilder med direkte kjennskap til Sonys planer, som hevdet at PlayStation 4-oppfølgeren mest sannsynlig verken kommer i år eller neste år – men tidligst i 2020.

PlayStation 4, som ble lansert høsten 2013, har ifølge Sonys egne tall solgt i 79 millioner eksemplarer per 31. mars i år, så at salgstallene nå har begynt å gå nedover er for øvrig ganske naturlig.

Les også: Her er Nintendo-klassikerne som kommer til Switch Online » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen