Sony har presset 185 terabyte inn i én kassett
Teknofil
(Bilde: Shutterstock 75762232/montasje)

Sony har presset 185 terabyte inn i én kassett

Glem harddisker og minnekort, masselagring foregår på kassetter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har alle opplevd problemet: du skal til å laste inn alle bildene og videoene fra sommerferien til harddisken, når du plutselig oppdager at det ikke er plass til alt innholdet. Sony akter å løse problemet, og har nå greid å presse hele 185 terabyte inn på én kassett. Snart kommer teknologien til deg.

3700 blu-ray-filmer på én kassett

Det er nyhetsbyrået Forbes som kan rapportere om at Sony nettopp har skviset den avsindige mengden data inn på en kassett. Dette er mulig på grunn av en nylig utviklet metode, der man legger lag på lag av magnetiske krystaller på kassettbåndet. Disse krystallene bombarderer et syltynt polymer-lag med argon-ioner, og dette skal gjøre lagringen mulig.

Metoden har fått navnet «sputter deposition» på engelsk, som best kan oversettes til noe i nærheten av «sprutavsetning» på norsk. For å få et bilde på hvor mye 185 terabyte faktisk er, kan man tenke seg at en blu-ray-disk kan inneholde opptil 50 gigabyte. En kassett behandlet med Sonys metode kan dermed holde hele 3700 blu-ray-filmer. Det er mye. Veldig mye.

Ikke for forbrukere

Sony ser for seg at teknologien vil bli kommersialisert en gang i fremtiden, men ikke som forbrukerteknologi. Det er nok heller snakk om bedriftslagring, ettersom kassetter kan holde på mye mer informasjon enn harddisker og minnekort.

Ulempen er at informasjonen tar mye lengre tid å hente ut eller laste inn på en kassett. Men for å lagre store mengder filmer, dokumenter, bilder eller musikk (for eksempel for biblioteker eller plateselskaper), er nok Sonys nye teknologi en ettertraktet vare i fremtiden.

185 terrabyte er så avsindig mye plass at de færreste har bruk for det. 
Denne minnepinnen med 1 terrabyte er imidlertid ganske brukbar! »

(Kilde: BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen