Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde (Bilde: Sony/Shutterstock)

Sony halveres nesten i Norden

Tjener ikke penger på mobilvirksomheten. Av 2100 ansatte som skal ut globalt, er 1000 i den nordiske virksomheten.

Det er restene fra den gangen Sony Mobile var et felleseie med Ericsson som nå får merke sparekniven. Av 7000 ansatte i Sony Mobile globalt er 2200 i Lund, og det er 1000 av disse som nå skal gå.

Til tross for mobile enheter som høster anerkjenning og gode omtaler for tekniske løsninger, omsetter Sony Mobile for småpenger målt mot storselgere som Samsung, LG og Apple. Ryktene og ditto avvisninger av kuttplaner har ridd selskapet lenge. Men i høst var det slutt. 

Kuttsjef

Det var den nye toppsjefen for Sony Corporation, Kazui Hirai, som varslet jobbkutt for 2100 globalt i Sony Mobile. Dette skjedde i samband med resultatrapporten i forrige. Da han tiltrådte i november i fjor, varslet han 30 prosent kostnadskutt i mobilvirksomheten.

Denne uken melder Ny teknik at det er Lund som skal ta brorparten av kuttet med 1000 ansatte. Forhandlinger om hvordan dette skal gjennomføres startes lokalt, og det er ikke klart hvordan profilen på nedskjæringene blir.

Selv om Sony lager gode telefoner, er de ikke verdens beste » (Computerworld)

Ikke nedlegging

– Ingenting tyder på full nedlegging av virksomheten i Lund, sier Ulf Bengtsson, leder for arbeidstakerorganisasjonen Sveriges Ingenjörer.

På det meste hadde mobilvirksomheten til Sony Ericsson 3600 ansatte i Lund og Kista. 

Det er hard konkurranse på mobilmarkedet, nå har merkeløse produsenter slått Apple og Samsung på nettbrett» (Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen