Fortnite-spillere på PS4 har ikke kunnet logge inn med sine kontoer om de var opprettet på Xbox eller Switch. Det skal de nå kunne.
Fortnite-spillere på PS4 har ikke kunnet logge inn med sine kontoer om de var opprettet på Xbox eller Switch. Det skal de nå kunne. (Foto: Epic)

Sony gir seg: Åpner for Fortnite-spilling mellom PS4, Xbox og Switch

Åpen beta skal teste spilling og innlogging på tvers av plattformer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sony Interactive Entertainment (SIE) varsler i dag at de lanserer en åpen betatest av spill på tvers av plattformer i Fortnite. 

Det betyr at Fortnite-spillere på Playstation 4 endelig vil kunne logge inn med de samme kontoene som de har brukt andre steder, enten det er på PC/Mac, iOS/Android, Xbox One eller Nintendo Switch, og beholde progresjon og eventuelle kjøp. 

Vil åpne opp 

Tidligere har Sony hatt forbud mot bruk av kontoer som tidligere har vært i bruk på Switch eller Xbox One, i tillegg til at kontoer opprettet på PS4 ikke har kunnet brukes på konkurrentenes versjoner av Fortnite. Det førte blant annet til at spillgiganten Bethesda varslet at de ville komme til å droppe PS4 for kortspillet Elder Scrolls: Legends

– I 24 år har vi søkt å gi den beste spilllopplevelsen til våre fans ved å tilby et perspektiv unikt for Playstation. I dag har samfunnene rundt noen spill utviklet seg til det punktet hvor kryssplattform-opplevelser tilfører stor verdi til spillerne. På grunn av dette har vi fullført en grundig analyse av business-mekanismene som kreves for å sikre at Playstation-opplevelsen for våre brukere forblir intakt både i dag og i fremtiden, etter hvert som vi søker å åpne opp plattformen, skriver SIE i et blogginnlegg

Betaen er første steg 

De skriver at det første steget er den åpne Fortnite-betaen, som starter allerede i dag, og at betatesten er en mulighet til å gjøre grundig testing som sørger for at kryssplattformspilling skal være best på Playstation. Detaljene om hvordan man eventuelt deltar i betaen er imidlertid ikke ute enda. 

SIE bemerker dessuten at dette er en stor policy-endring for dem, og skriver at de vil komme med flere detaljer når de har mer å dele. Det gjelder både tidsperspektivet for selve betaen, i tillegg til hva det vil bety for andre spill fremover.

Minecraft og Rocket League er eksempler på spill hvor spillere har møtt på de samme restriksjonene fra Sony som i Fortnite. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen