(Bilde: Shutterstock/Naypong )

Sony gir nytt liv til PlayStation App

Nå kan koblingen mellom konsollspill og smartmobiler bli enda tettere.

På Tokyo Game Show i går avsluttet Sony med å presentere flere nye funksjoner og finesser i "the PlayStation App", en app som finnes til iOS og Android. Dette melder Slashgear. Den omfattende oppgraderingen av appen har imidlertid ikke nådd applikasjonsbutikkene riktig ennå.

I appen skal du blant annet kunne spille enkelte PlayStation-spill på farten, bruke smartmobilen som kontroll – eller som "second screen," kanskje til kart når du spiller spill som GTA V de neste årene (les testen av spillet på Gamer.no) . Videre skal du kunne se hva vennene dine holder på med, og om de for eksempel har kjøpt et nytt spill eller leter etter noen å spille sammen med. Det skal også være mulig å se på når noen andre spiller via smartmobilen.

Appen er også koblet til Facebook, Twitter, Ustream og Nico Nico, samt flere spillrelaterte informasjonssider. Sony lar deg naturligvis også besøke spillbutikken sin. Du kan også sjekke hvilke utmerkelser du har fått i ulike spill, og chatte med venner.

Trøbbel med GTA V-appen iFruit

Menyen på iFruit til GTA V.
Menyen på iFruit til GTA V.

Vi nevnte det populære spillet GTA V. Utgiver Rockstar har i forbindelse med spillanseringen også lansert en egen mobil-app, men kun til iPhone, og denne er kalt iFruit. Ifølge CVG har imidlertid ikke lanseringen av appen vært like vellykket som konsollspillet. Mange brukere fikk etter sigende ikke logget på via iPhonen sin.

Det interessante er at Rockstar velger å la spillere gjøre ting på mobilen som får direkte innvirkning på konsollspillet. I dette tilfellet gjelder det å trene, mate og leke med rottweileren Chop, samt å mekke på biler og lage egne nummerskilt. Du kan også lese den morsomme og sarkastiske avisen "Lifeinvader" fra den fiktive vestkyststaten San Andreas, hvor du kan "stalke" (forfølge) i stedet for å "like" innleggene.

Tren rottweileren Chop via iPhonen din.
Tren rottweileren Chop via iPhonen din.

Det er ikke uvanlig at spill som er kjent fra konsoll eller PC senere kommer som mobilversjoner. Den nye PlayStation-appen og iFruit kan derimot vitne om at de som lager spill omsider har fått øynene opp for hvilke muligheter som ligger i å koble til smartmobilen. Så gjenstår det å se hva spillerne synes om dette.

Les også: Her er ukens utvalgte apper til Android, iOS og Windows Phone

(Kilder: Slashgear, Gamer.no, CVG)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen