Sony frir til proffene

Sony frir til proffene

Nytt videokamera kan styres med mobilen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

På fredag forrige uke lanserte Sony et nytt videokamera, myntet for proffene. Den nye modellen tilhører Sonys XDCAM HD4:2:2 serie, og byr på mange egenskaper som en proffbruker vil sette pris på.

Les også: En kamerabombe

Blant annet er videokameraet utstyrt med tre 1/2”-type Exmor CMOS bildebrikker, og kan filme i fullHD 4:2:2 med 50Mbps, noe som skal holde fint til blant annet fjernsynsoverføringer. Det er mer vanlig å komprimere video i en 4:2:0 sampling, mens en 4:2:2 kompresjon tar vare på flere fargeverdier.

Sony XDCAM PMW-200 er utstyr med 14x optisk zoom, og objektivet er utstyrt med optisk bildestabilisering for å få jevne bilder når man filmer. På selve objektivet finner man tre hjul som justerer blant annet zoom, manuell fokus og blender. Videokameraet tilbyr en rekke forskjellige opptaksformat som 50Mbps/35Mbps MXF, 35Mbps/25Mbps MP4 og DVCAM, slik at man skal kunne velge det formatet som passer best i forhold til etterbehandlingsutstyr og arbeidsflyt. Opptakshastigheten er inntil 60 bilder per sekund i 720p, og inntil 30 bilder per sekund i 1080p fullHD. PMW-200 er også ustyrt med en 8,89 cm (3,5 tommer) stor LCD-skjerm, med en oppløsning på 852x480 bildepunkter.

Av lagringsmedier kan man velge å lagre videoklippene på Sonys egne SxS Pro og SxS-1 minnekort, og videokameraet er ustyrt med to plasser for disse to lagringsvalgene. Man kan også velge å bruke vanlige SD-kort, Memory Stick kort eller den nye standarden XQD. Sistnevnte krever imidlertid en adapter. Er du av typen som liker å filme deg selv byr Sony XDCam PMW-200 på enda en kjekk nyhet. Med en ekstern adapter kan man bruke en Wifi-modul, som gir tilgang til å styre kameraet med en smartmobil.

Les også: Canon frir til filmskaperne

Det nye videokameraet vil bli tilgengelig for salg i løpet av september, men det blir ikke billig. Veiledende utsalgspris er 7 790 amerikanske dollar, eller omtrent 50 000 norske kroner.

Kilder:
www.photographyblog.com
www.engadget.com

Les også: Sony utfordrer GoPro

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen