Sony frir til proffene

Sony frir til proffene

Nytt videokamera kan styres med mobilen.

På fredag forrige uke lanserte Sony et nytt videokamera, myntet for proffene. Den nye modellen tilhører Sonys XDCAM HD4:2:2 serie, og byr på mange egenskaper som en proffbruker vil sette pris på.

Les også: En kamerabombe

Blant annet er videokameraet utstyrt med tre 1/2”-type Exmor CMOS bildebrikker, og kan filme i fullHD 4:2:2 med 50Mbps, noe som skal holde fint til blant annet fjernsynsoverføringer. Det er mer vanlig å komprimere video i en 4:2:0 sampling, mens en 4:2:2 kompresjon tar vare på flere fargeverdier.

Sony XDCAM PMW-200 er utstyr med 14x optisk zoom, og objektivet er utstyrt med optisk bildestabilisering for å få jevne bilder når man filmer. På selve objektivet finner man tre hjul som justerer blant annet zoom, manuell fokus og blender. Videokameraet tilbyr en rekke forskjellige opptaksformat som 50Mbps/35Mbps MXF, 35Mbps/25Mbps MP4 og DVCAM, slik at man skal kunne velge det formatet som passer best i forhold til etterbehandlingsutstyr og arbeidsflyt. Opptakshastigheten er inntil 60 bilder per sekund i 720p, og inntil 30 bilder per sekund i 1080p fullHD. PMW-200 er også ustyrt med en 8,89 cm (3,5 tommer) stor LCD-skjerm, med en oppløsning på 852x480 bildepunkter.

Av lagringsmedier kan man velge å lagre videoklippene på Sonys egne SxS Pro og SxS-1 minnekort, og videokameraet er ustyrt med to plasser for disse to lagringsvalgene. Man kan også velge å bruke vanlige SD-kort, Memory Stick kort eller den nye standarden XQD. Sistnevnte krever imidlertid en adapter. Er du av typen som liker å filme deg selv byr Sony XDCam PMW-200 på enda en kjekk nyhet. Med en ekstern adapter kan man bruke en Wifi-modul, som gir tilgang til å styre kameraet med en smartmobil.

Les også: Canon frir til filmskaperne

Det nye videokameraet vil bli tilgengelig for salg i løpet av september, men det blir ikke billig. Veiledende utsalgspris er 7 790 amerikanske dollar, eller omtrent 50 000 norske kroner.

Kilder:
www.photographyblog.com
www.engadget.com

Les også: Sony utfordrer GoPro

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen