Test
Tastene til W760i varmer tekstende fingertupper. (Bilde: Audun M. Solheim)

Sony Ericsson W760i

Selv om de fleste telefoner etterhvert kan spille musikk, har Sony Ericsson fortsatt suksess med sin Walkman-serie. Walkman-stempelet gir forventinger om en fullverdig musikktelefon, og vi har sjekket om skyvetelefonen W760i lever opp til navnet.

Sony Ericsson W760i:

Form: Skyvetelefon
Størrelse: 10.3 x 4.8 x 1.5 cm
Vekt: 103 gram
Skjerm: 2.2 tommer
Snarveistaster:Volum, walkman, to snarveisknapper
Uttak: Sony Ericsson proprietært
Kortplass: Memory Stick Micro M2
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Sony Ericsson A200
Meny: Rutenett, liste, sirkel
Programversjon: R3BA035
Skjerm: TFT, 262 000 farger, 240 x 320 punkter
Pris: ca 2900 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Herlige taster
 – Praktisk format

dsad
 – Litt traust
 – Du må betale for moroa

Skyveformatet utnytter plassen godt.
Skyveformatet utnytter plassen godt.
Ringe- og piltastene er godt markerte.
Ringe- og piltastene er godt markerte.
W760i sammenlignet med en annen Walkman-telefon, den tynne W890i.
W760i sammenlignet med en annen Walkman-telefon, den tynne W890i.

Anonym innpakning

Den sorte utgaven av W760i får deg nok ikke til å heve øyenbrynene ved første blikk. Den er middels stor og og virker nesten litt traust til å begynne med. Her til lands får du også kjøpt den i en rød utgave som passer bra hvis du vil ha en litt mer iøynefallende telefon.

Dessverre har ikke W760i en like praktisk størrelse som lillebroren W580i, som har gjort stor suksess som snerten musikktelefon. Størrelsen er allikevel ikke avskrekkende, og en avrundet form gjør at den virker mer lommevennlig enn for eksemepel storebroren W910i.

Når du tar W760i i bruk, hever inntrykket seg flere hakk. Denne gang har Sony Ericsson utnyttet det praktiske skyveformatet til å gi plass til både skjerm og tastatur av brukbar størrelse.

Gjennomtenkte designdetaljer

En lekker detalj er forøvrig stereohøyttalerne, som befinner seg rundt ringe- og legg-på-tastene.

Walkman-logoen på baksiden av telefonen må også trekkes frem. Når telefonen er i bruk, lyser nemlig logoen opp og gir den ellers anonyme baksiden et utseendemessig løft.

Skjermen er et pluss ved W760i. Størrelse og oppløsning harmonerer bra, og du har en skarp skjerm med livlige farger til rådighet.

Herlige taster

Det er ikke til å komme bort fra at tastesettene til Sony Ericsson har hatt, og har, variabel kvalitet. Denne gangen har imidlertid Sony Ericsson slått til med noen av de beste tastene vi har prøvd i det siste.

Overflaten på tastene er slik at det er svært så mykt og behagelig å la fingrene gli over tastesettet. Allikevel er tastene passe faste og gir god respons.

Skal vi sette fingeren på noe negativt, må det være at tastesettet er forholdsvis flatt. Før du har vent deg til tastenes plassering, kan det derfor være vanskelig å vite hvilken tast du trykker på uten å se på tastaturet.

Meny-og piltaster er på sin side godt markerte, slik at du sjelden trykker feil.

Gode menyer

Når du blar i menyene til W760i, vil du fort kjenne deg igjen hvis du har brukt en Sony Ericsson-telefon før. Dette er blant de beste menyene du finner på vanlige mobiltelefoner i dag.

Når du taster inn et telefonnummer, leter telefonen automatisk i telefonboken etter navn som stemmer med tastene du har trykket, noe som gjør det svært raskt å bla frem en kontakt når du har vent deg til å bruke denne funksjonen.

Noe vi ikke setter like stor pris på, er at telefondelen skrur seg av hvis du vil bruke den som masselagringsenhet. Dersom du vil hente ut data fra minnekortet via en datakabel uten å installere ekstra programvare, må du belage deg på å være utilgjengelig mens telefonen er koblet til.

Som vi har sett på flere modeller fra Sony Ericsson med samme menyer, er ikke responsen lynkjapp, men i praksis er det sjelden du vil irritere deg over at telefonen ikke henger med.

Godbiter og et par skuffelser

Som du forventer av en utpreget musikktelefon, følger alt du trenger for å høre på musikk med. Vi synes riktignok at et medfølgende minnekort på 1 GB er i minste laget for en musikktelefon i denne prisklassen. På samme måte er det litt merkelig at Sony Ericsson ikke har lagt med bedre øretelefoner. De som følger med er nemlig av den "gammeldagse" typen som ikke går inn i øret, selv om de heldigvis er hakket bedre enn de aller billigste variantene.

W760i plassert i MPS-100.
W760i plassert i MPS-100.

Det som oppveier for alt dette er høyttaleren som følger med. MAS-100 er et slags etui med innebygget høyttaler som du legger telefonen inni. Etuiet beskytter også telefonen noe mot støt, støv og sprut, blant annet på grunn av polstringen og den forseglede glidelåsen. Lyden blir også flere hakk bedre enn det de innebygde høyttalerne kan varte opp med, selv om lyden fort vil drukne i bakgrunnsstøy hvis du for eksempel ønsker å spille musikk på stranda. Høyttaleretuiet har også innebygget antenne slik at det også fungerer sammen med telefonens radio.

NB! Høyttaleren fulgte med i vår slagspakke, men det er ikke sikkert den følger med alle telefoner i fremtiden.

  • Lader
  • Øreplugger/håndfri med overgang til mini-jack
  • USB-kabel
  • Kabel for å koble telefonen rett på stereoanlegget
  • MAS-100 høyttaler
  • Synkroniseringsprogramvare for Windows
  • Brukermanual
  • Minnekort på 1 GB

Sony Ericsson W760i med abonnement

Sony Ericsson W760i

Sony Ericsson W760i med abonnement   Les mer »

Sony Ericsson W760i   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen