Sony beholder operativsystemet sitt.
Teknofil
Sony beholder operativsystemet sitt. (Bilde: Sony)

Sony dropper Android Wear

VIl satse på sitt egenutviklede smarklokkesystem, basert på fullverdig Android.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For ikke lenge siden skrev vi om Android Wear, Googles operativsystem for smartklokker. Mange store elektronikkprodusenter hev seg med på laget, men Sony glimret med sitt fravær. Nå kunngjør selskapet at de isteden vil satse på sitt eget system.

Store ressurser i eget system

Det er nettstedet CNET som har fått tilgang til opplysningene. Sony vil altså ikke være med på leken, selv om både produsenter som LG og Motorola allerede har offentliggjort sine kommende klokker med Android Wear. Også andre store aktører som for eksempel Samsung er med som partnere, til tross for at deres forrige tilskudd til smartklokke-segmentet kjørte Samsungs eget operativsystem, Tizen.

At selskapet ikke har lyst til å satse på det nye operativsystemet er kanskje ikke så rart, i og med at de allerede har lagt mye penger og ressurser i å utvikle sitt eget smartklokke-operativsystem. Dette systemet er det som sitter i dagens Smartwatch 2, og det fungerer i og for seg helt greit slik som det er. Samtidig åpner det for andre muligheter enn Android Wear kan gi deg, fordi Sonys løsning er basert på fullverdig Android.

Ingen braksuksess

Sony har ikke akkurat solgt tonnevis av Smartwatch 2, og siden det i 2013 ble solgt mindre enn 2 millioner smartklokker på verdensbasis, så er det kanskje heller ikke så rart. Dermed ville nok ikke selskapet akkurat skuffet noen stor kundegruppe om de byttet til Android Wear, men det ser uansett ikke ut til at det skjer i nærmeste fremtid.

Smartklokker er enda ikke blitt helt dagligdags. 
Kanskje du får lyst på en når du ser disse lekre bildene? »

(Kilde: Tech Crunch, CNET)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen