Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde (Bilde: Ole Henrik Johansen)

HDR-filmene kommer nærmere

Sony Pictures, Warner Brothers, Disney og 20th Century Fox tar i bruk Dolby Vision.

Sony Home Entertainment annonserer nå at de nå skal samarbeide med Dolby Laboratories for å produsere innhold klargjort for Dolby Vision. 

Det er et godt år siden vi første gang omtalte den nye bildestandarden Dolby Vision. Standarden er utviklet av amerikanske Dolby Laboratories; for mange kanskje best kjent for å stå bak lydformatet Dolby Digital.

En av forskjellene man får med Dolby Vision er at du blant annet får langt flere farger i bildet, samt at det også gis støtte for High Dynamic Range (HDR). 

Hvis du ikke fikk det med deg den gang, kan du lese mer om det her: Kvalitetsjunkiene i Dolby har laget en ny standard (Tek Ekstra) »

– Med Dolby Visions bildeteknologi kan vi nå lage filmene våre slik at de gir en visuell opplevelse av høyeste kvalitet, hjemme hos forbrukerne, sier Richard Berger fra Sony Pictures Home Entertainment.

Begynner å få vann på mølla

Da vi skrev om Dolby Vision i fjor hadde selskapet innledet et samarbeid med et lite utvalg produsenter for å få produsert TV-er som er i stand til å vise Dolby Vision. En håndfull kinoer rundt om i verden kan allerede vise formatet, men med en så stor distributør som Sony Home Entertainment med på laget kommer vi stadig litt nærmere muligheten til å få oppleve formatet hjemme i vår egen stue.

Ridley Scotts «The Martian» er blant de kommende filmene som blir klargjort for Dolby Vision.
Ridley Scotts «The Martian» er blant de kommende filmene som blir klargjort for Dolby Vision. Foto: 20th Century Fox

På produksjonssiden var Warner Bros først ute blant de store, tunge filmstudioene, så kom Disneys Pixar på våren, og Twentieth Century Fox hev seg på lasset i sommer. Også Netflix har lovet oss innhold i HDR, uten at dette nødvendigvis betyr at de vil forholde seg til Dolby Vision.

Kommende filmer som tar i bruk Dolby Vision er Maze Runner: The Scorch Trials, The Martian, Pan, The Perfect Guy og In the Heart of the Sea.

Det kan være dyrt å være teknologipioner, bare sjekk prisen på denne HDR-klare TV-en fra Samsung »

(Kilder: Dolby Laboratories, via Flatpanels.dk)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen