Test Sony Bravia KDL-40EX653

(Bilde: Roy Arne Christiansen, Hardware.no)

En TV som ikke flår lommeboken din

Gir Sony deg mye TV for under 6000 kroner?

[Hardware.no]: Sony KDL-40EX653 er en TV som ligger omtrent på midten av Sonys utvalg av TV-modeller.

TV-en har en sort ramme med en «knudrete» overflate som gir deg mindre refleksjoner enn hva en helt blank overflate ville gitt deg. Helt ytterst på rammen sitter en sølvfarget list som gir deg et mer eksklusivt preg.

Stativet som følger med TV-en er har flere justeringsmuligheter enn hva vi har sett fra andre merker. I tillegg til justering ut til sidene, kan du også justere denne TV-en ved å tippe denne bakover noen grader.

Fjernkontrollen som følger med er veldig lik den som har vært levert fra Sony til tidligere modeller. Noen få av knappene har blitt flyttet, mens de fleste har den samme plasseringen som tidligere. Ofte brukte funksjoner som knappene for kanalbytte og volum er plassert litt dumt helt nederst på fjernkontrollen.

Tungvinte menyer

Tungvint meny.
Tungvint meny.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no
TV-en montert på foten.
TV-en montert på foten.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Menyene til Sony er litt tungvinte. De er ikke like oversiktlige som for eksempel du finner i Samsung UE40ES6715, så her har Sony litt å lære. En del innstillinger krever en del knappetrykk for å finne fram til, noe som kan bli irriterende for mange.

God bildekvalitet

TV-en har ikke de mest avanserte innstillingsmuligheter med tanke på bildet, men resultatet etter kalibrering ga oss en positiv opplevelse.

TV-en leverer ikke det beste og skarpeste bildet på innhold i standard oppløsning, men på innhold med høyere oppløsning som fra en Blu-ray-film gir den deg et godt bilde som kan konkurrere med de andre produsentene i denne prisklassen.

Hudtoner virker naturlige, og fargene virker mer korrekte enn hva våre målinger fortalte oss under kalibreringen.

TV-en har et jevnt sortnivå, og har få tegn til lyslekkasjer. Det er kun helt ytterst i hjørnene vi la merke til lyslekkasjer, men disse var så svake at de ikke var merkbare når vi testet med diverse videomateriale.

Ikke best på panoreringer

På raske panoreringer er ikke TV-en blant de beste. Bildet har antydninger til å bli slørete når det blir mye bevegelse i bildet.

TV-en har flere funksjoner som skal hjelpe på raske panoreringer, men vi mener at disse gjør bildet mer kunstig. Vi anbefaler at du får testet disse funksjonene i en butikk som har denne TV-en utstilt, slik at du selv kan bestemme om du syns disse hjelper eller ikke.

Lydkvaliteten er ikke mye å skryte av, så for å få litt mer glede av lyden anbefaler vi å koble til et eksternt lydsystem.

Alt i alt leverer Sony en god TV i denne prisklassen. Bildekvaliteten er jevnt over god, og du har en design som tar seg godt ut. For å kunne kalibrere denne skikkelig, skulle vi gjerne ha sett at den hadde litt flere innstillingsmuligheter. Heldigvis er mange av innstillingene til TV-en rimelig gode rett fra fabrikken, slik at resultatet ble greit til slutt.


+ Jevnt og godt sortnivå
+ Mye for pengene
+ Stilig design


- Ikke best på bevegelser
- Rotete meny
- Dårlig lydkvalitet

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony Bravia KDL-40EX653 på Hardware.no »

Finn beste pris på Sony KDL-40EX653 i Prisguide.

Alternativer

I denne prisklassen finner du en del forskjellige TV-modeller. Samsung UE40ES6535 som koster en liten tusenlapp mer troner opp som en godt utstyrt konkurrent. Et rimeligere alternativ er Panasonics TX-L42E5Y.

For deg som vil ha en TV som henger bedre med på panoreringer, så kan plasma-TV-en Panasonic TX-P42UT50Y være verd å ta en titt på.

Sony KDL-40EX653   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen