Sony med gode nyheter for Playstation 5-kjøpere
(Foto: Niklas Plikk, Tek.no)

Sony med gode nyheter for Playstation 5-kjøpere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi får stadig nye drypp med informasjon om Playstation 5, Sonys neste spillkonsoll og arvtaker til dagens Playstation 4 fra 2013. 

Krysspilling mellom generasjoner

Playstation 5-spillere vil nemlig være i stand til å spille sammen med Playstation 4-spillere på tvers av konsollgenerasjoner, det melder BGR.

Avsløringen stammer fra Playstation-nestleder John Kodera, som selv kom med uttalelsen under Sonys nylig avholdte «IR Day».

Dette er gode nyheter både for deg som planlegger å bli værende på dagens konsollgenerasjon en stund, og for deg som vil hoppe over på Playstation 5 så snart den er tilgjengelig. 

Blir bakoverkompatibel

Selvsagt gjelder krysspilling mellom konsollgenerasjoner i de tilfellene hvor et spill er tilgjengelig på begge konsollene, men som vi allerede vet: nye Playstation 5 vil også være bakoverkompatibel med spill fra dagens PS4-generasjon.

Dermed kan Playstation 5-eiere kjøpe og spille et Playatation 4-spill sammen med Playstation 4-eiere om det ikke er utviklet en egen versjon til den nye konsollen deres.

Får åttekjernet prosessor og SSD-lagring

I april ble det også kjent flere detaljer om maskinvaren til den neste Playstation-konsollen. Ikke overraskende fortalte Sony at konsollen ville bli langt raskere enn dagens PS4, få støtte for 8K-oppløsning, effekter som strålesporing og langt raskere lagring.

Prosessoren dens får åtte kjerner og er basert på AMDs kommende tredjegenerasjons Ryzen, bygd på 7 nanometer-teknologi. Et spesielt grafikkort basert på samme selskaps Navi-arkitektur vil ta seg av det visuelle.

I tillegg til dette skal den tradisjonelle harddisklagringen erstattes av SSD-basert lagring. Dette gjøres for å komme de stadig lengre lastetidene i spill til livs. Ifølge Sony skal SSD-en de har valgt ha bedre ytelse «enn dagens løsning for vanlige forbrukere».

Playstation 5 kan bli tidenes retro-konsoll:
Med støtte for spill tilbake til originale Playstation »

(Kilde: BGR)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen