Playstation-spillere kan fremover spille mot spillere på andre plattformer, i alle fall hvis utviklerne går inn for det.
Playstation-spillere kan fremover spille mot spillere på andre plattformer, i alle fall hvis utviklerne går inn for det. (Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Sony åpner endelig dørene for spilling på tvers av konsoller

Sony satte døren for kryssplattformspilling på gløtt da de tillot det i Fortnite for et drøyt års tid siden.

Siden har spill som Rocket League, Dauntless, PUBG og Paladins fulgt etter, og nå åpner Sony slusene for alle utviklere som vil. 

Modern Warfare først 

Selskapet har ikke offentliggjort nyheten i noen pressemelding eller annen stor annonsering, men det ble nevnt som en slags sidenote i en Wired-sak om prisreduksjonen på Playstation Now som vi skrev om i går

Der heter det at Playstation 4s kryssplattformfunksjon nå er ute av betastadiet, og at at konsollen nå kan støtte kryssplattformspilling i alle spill hvor utviklerne legger opp til det.

Call of Duty: Modern Warfare, som lanseres senere denne måneden, vil komme med muligheten til å spille mot andre uavhengig av plattform, og vil sannsynligvis være den første «stortittelen» som kommer med denne muligheten ved lansering. 

Sony var lenge motstander av å tilby spilling på tvers av plattformer, men har altså myknet i synet, eventuelt bare følt at det var nødvendig i en tid hvor både Microsoft og Nintendo har omfavnet kryssplattformspilling. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen