Sony: Alle med Xperia Z får Android 5.0
(Bilde: Sony)

Sony: Alle med Xperia Z får Android 5.0

Er kjappe på ballen.

Sony melder nå i en bloggpost at samtlige Xperia Z-telefoner skal få siste skrik på Android-fronten: Android 5.0 Lollipop. Dette er slettes ikke første gangen Sony er kjappe på ballen, i sommer var de blant annet svært så raske med å dytte ut Android 4.4.4 KitKat.

De aller første Xperia Z-telefonene som får oppgraderingspakken er også de nyeste, vi snakker med andre ord om Xperia Z3, samt Xperia Z2. Deretter vil de andre modellene følge etter tur.

I bloggposten blir det skrevet at det er gjort mye jobb allerede, for at samtlige Xperia Z-eiere skal kunne nyte godt av oppgraderingen, og Sony skal sørge for at oppgraderingen rulles ut så raskt som mulig.

Når det gjelder andre Xperia-telefoner er det derimot stille hos Sony. Lanseringstidspunkt har ikke noe å si, selv Xperia Z som ble sluppet i starten av 2013 får denne oppgraderingen, mens mellomklassetelefonen Xperia M2 Aqua som nettopp har kommet i butikkhyllene må se langt etter oppgraderingen.

Den største oppgraderingen i historien

Android 5.0 skal være den største oppdateringen i plattformens historie, og byr på ekstremt mange nyheter. Med plattformen får vi blant annet hele 5000 nye API-er, altså faste grensesnitt som utviklerne kan programmere inn mot.

Ved å introdusere såpass mange nye API-er er det naturlig å tenke seg at det kommer mange nye egenskaper. Disse kan utviklerne kan bruke for å lage spennende og nyttige applikasjoner for deg og meg.

Videre er Google på plass med en ny design der det skal bli enklere å trekke frem elementer som skal være i fokus, i tillegg blir det mer av animasjoner og intuitive tilbakemeldinger til brukeren.

Selve app-motoren blir også ny i Android 5.0, og takket være en mye mer effektiv arkitektur skal motoren kunne få apper til å kjøre opptil dobbelt så raskt som sin forgjenger på samme maskinvare.

Det beste av alt er at denne motoren vil være bakoverkompatibel, slik at også eldre apper vil fungere fint på den nye Android-versjonen.

Vil du vite mer om Android 5.0? Sjekk ut sniktitten vår »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen