Sony, Toshiba snart med 65 nm Cell-produksjon

Arbeidet på 65-nanometer-prosessorene som skal inn i Cell-systemet til Playstation 3 er i rute, ifølge selskapene. Planen er å produsere prøver allerde i mars neste år - bare én måned etter at Intel ventes å lansere 90 nanometers-prosessoren "Prescott".

I følge IBM, Sony og Toshiba, vil Cell-prosessoren også være verdens raskeste "vanlige" prosessor.

Selskapene bak prosessorteknologien "Cell" har valgt å satse på verdens minste transistorstørrelse ettersom den vil være langt mindre og forbruke veldig lite effekt. Dermed kan den settes inn i flere enheter enn "vanlig" teknologi.

Det er tenkt at Cell-prosessoren i Playstation 3 vil lene seg tungt på såkalt "grid"-teknologi, eller distribuert prosessering, der mange Cell-enheter i et nettverk vil hjelpe hverandre ytelsesmessig.

Toshiba er allerde i gang med å bygge en ny 65-nanometers fabrikk i Oita, Japan, men selve prøveprosessorene vil komme fra Yokohama-fabrikken til selskapet i mars. Den nye fabrikken vil ikke begynne masseproduksjon av Cell-brikkene før mot sommeren 2005, som burde passe rimelig godt med Sonys planlagte lansering av Playstation 3 mot slutten av 2005.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen