Trueplay skal sørge for et optimalt lydbilde uansett plassering av høyttaler og romtype.
Trueplay skal sørge for et optimalt lydbilde uansett plassering av høyttaler og romtype. (Bilde: Sonos)

Sonos-høyttalerne har nå blitt mye smartere

Gratis oppdatering rulles ut til høyttalerne dine.

Selskapet Sonos er kjent for sine trådløse multiromssystemer, som lar deg strømme musikk fra både Internett-tjenester og din egen musikksamling til høyttalere i flere ulike rom over et dedikert nettverk.

I slutten av september kunne vi melde at selskapet skulle slippe en ny funksjon til Sonos-appen kalt «Trueplay», som innebærer å automatisk tilpasse lyden til rommet høyttalerne er plassert i. Nå melder selskapet i en pressemelding at den nye funksjonen har ankommet, via en gratis oppdatering til Sonos-appen.

Bruker iPhone-mikrofonen

Hensikten med Trueplay-funksjonen er å få has på det fenomenet at lyden fra høyttalerne høres forskjellig ut fra rom til rom, avhengig av plasseringen av høyttalerne og de akustiske egenskapene i rommene.

Trueplay kommer som en oppdatering til Sonos-appen til iOS.
Trueplay kommer som en oppdatering til Sonos-appen til iOS. Foto: Sonos

Teknologien fungerer i korte trekk ved at en spesiell tone først spilles av fra den aktuelle høyttaleren. Denne tonen fanges så opp via mikrofonen på en tilkoblet iPhone eller iPad, og deretter foretar programvaren en analyse av den akustiske profilen til lyden.

På bakgrunn av denne analysen skal programvaren kunne avgjøre hvordan lyden «spretter» av på vinduer, møbler og andre objekter og overflater som finnes i det aktuelle rommet. Denne informasjonen brukes igjen til å foreta en intelligent justering og tilpasning av lydprofilen, på en slik måte at lyden høres optimal ut for brukeren.

Fungerer bra

Funksjonen er med andre ord ment å gjøre lydkalibrering enklest mulig, slik at man ikke trenger å ty til profesjonell assistanse eller avansert ekstrautstyr. Vi gjennomførte for øvrig en kjapp test av Trueplay-funksjonen i september, og kunne konkludere med at teknologien faktisk fungerer ganske bra.

Trueplay er til å begynne med kompatibel med Sonos-modellene Play:5, Play:3 og Play:1, men ifølge selskapet vil flere modeller støtte teknologien etter hvert.

Sonos-appen er altså kun tilgjengelig til iOS, og det foreligger tilsynelatende ingen planer om en Android-versjon.

Mer informasjon finner du på Sonos-bloggen, og se også video under for en introduksjon til teknologien.  

Vi testet Sonos beste høyttaler: Play:5 er blitt helt ny og enda bedre »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen