Sonos One (bildet) og Beam vil få Google Assistant-støtte til uka, drøye halvannet år etter at det ble først varslet.
Sonos One (bildet) og Beam vil få Google Assistant-støtte til uka, drøye halvannet år etter at det ble først varslet. (Bilde: Niklas Plikk, Tek.no)

Sonos-høyttalerne får endelig Google Assistant

Det tok bare halvannet år.

Sonos vil rulle ut Google Assistant til sine Beam- og One-høyttalere neste uke. Det melder selskapet i sitt kvartalsvise brev til aksjonærene, skriver blant andre The Verge

Funksjonen vil i utgangspunktet foreløpig kun rulles ut i USA, med flere markeder på vei de neste månedene. 

På norsk 

Både Sonos One og Sonos Beam kommer med støtte for Amazons taleassistent Alexa, men oppdateringen vil gjøre Sonos-produktene til to av veldig få, om noen, som har støtte for flere enn én taleeassistent. 

For oss nordmenn er det også vesentlig at Google Assistant også finnes på norsk, mens Amazon Alexa ikke i utgangspunktet i det hele tatt er tilgjengelig her i det hele tatt. 

Google-integrasjonen ble varslet allerede da Sonos One først ble lansert i 2017, men det har tilsynelatende tatt lang tid å få den på plass.

Viktig også for Ikea 

Lanseringen er også vesentlig i forbindelse med at Sonos slipper høyttalere (og en lampe) sammen med Ikea i august.

Disse vil ikke kunne stemmestyres direkte, men om du har en annen Sonos-høyttaler vil du kunne bruke dem til også å styre Symfonisk-høyttalerne. 

Sonos og Ikeas Symfonisk-serie vil også kunne integreres i Sonos-systemet og stemmestyres indirekte gjennom Sonos One og Beam. Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no

Da vi testet Sonos One, konkluderte vi med at det var en meget solid høyttaler - til tross for at stemmestyringen da altså ikke var tilgjengelig. Nylig ble også høyttaleren oppdatert med kraftigere maskinvare

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen