Slik ser angivelig Sonos' nye høyttaler ut. Den skal være litt større enn Sonos One.
Slik ser angivelig Sonos' nye høyttaler ut. Den skal være litt større enn Sonos One.

Dette skal være Sonos' første Bluetooth-høyttaler

Får støtte for både WiFi og Bluetooth.

Høyttalerselskapet Sonos hadde planlagt en stor lanseringsdag senere denne måneden, og det er ventet at de skulle slippe i hvert fall én ny høyttaler. Nå har to nettsteder – Zatz Not Funny og The Verge – kommet selskapet i forkjøpet.

Ifølge begge nettsidene skal nemlig ha Sonos være i ferd med å lansere sin første Bluetooth-høyttaler.

Opplysningene stammer både fra offisielle registreringer hos amerikanske FCC, samt anonyme kilder.

Både WiFi og Bluetooth

Det er fortsatt ikke kjent hva høyttaleren vil hete, men The Verge skriver at den vil kunne fungere både som en WiFi-høyttaler – slik resten av Sonos-høyttalerne gjør – og som en separat Bluetooth-høyttaler. Du skal kunne bytte mellom de to forskjellige modusene med en knapp på baksiden. 

Hovedfunksjonen skal fortsatt være musikkstrømming i hjemmet, og dermed er det trolig at de også kan brukes som bakhøyttalere i et oppsett med en av selskapets lydplanker

Den skal også ha en egen ladeplate, for å gjøre det lettere å ta den med og sette seg fra igjen senere. The Verge nevner også USB-C-lading. 

Automatisk lydjustering

Sonos-høyttaleren i full størrelse.

En annen spennende ny funksjon de to nettsidene nevner er automatisk lydjustering.

I dag har Sonos-høyttalerne en funksjon kalt «TruePlay», som lar høyttaleren tilpasse lydinnstillingene for å tilpasse seg rommet den er satt i. For å aktivere TruePlay krever den imidlertid en iOS-enhet, og du må gå rundt i rommet og vifte med enten en mobil eller et nettbrett i noen minutter for at høyttaleren skal forstå hvor den befinner seg. 

I den kommende høyttaleren skal dette kunne gjøres automatisk. Det ville gjort oppsettet betydelig enklere og raskere, og også åpnet opp for funksjonen for alle som ikke har en iOS-enhet i nærheten. Det kan være ekstra nyttig med tanke på at du flytter mye rundt på en bluetooth-høyttaler også. 

Apple har for øvrig hatt en tilsvarende funksjon helt siden lanseringen av HomePod, som også justerte lyden automatisk.

Andre smådetaljer inkluderer taleassistentene Alexa og Google Assistant, men bare hvis du er tilkoblet Wifi. Airplay 2 vil også være støttet. 

Når kommer den?

Sonos har invitert teknologipresse til en lansering i slutten av august, og har også sagt at de har spennende ting å vise frem på forbrukermessen IFA, som går av stabelen i Berlin i begynnelsen av september. De har ennå ikke bekreftet at denne WiFi/Bluetooth-høyttaleren eksisterer, men det er ventet at den i hvert fall vises frem i løpet av måned. 

Selskapet slapp nylig to høyttalere i samarbeid med Ikea, kalt Symfonisk, som vi stort sett bare hadde positive ting å si om. Les vår test av Symfonisk-høyttalerne her »

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen