XP1
Test
XP1 (Bilde: Marius Valle, alle foto)

Sonim XP1

Konklusjon

dsad
+ Tåler ekstremt mye juling
+USB-tilkobling for lading
+ Grei batterilevetid
+ Veldig god lydkvalitet

dsad
- Dyr
- Mangler kamera, mp3 og radio
- Generelt funksjonsfattig


Sonim XP1 er den tøffeste mobiltelefonen du får kjøpt i Norge i dag. Den tåler en smell eller to, vannsprut, støv og drit, og er spesifisert til å tåle det samme som militært utstyr.

Når du holder XP1 i hendene merker du med en gang at dette er en telefon som er laget for å tåle røff behandling. Den er utformet i hard plast og har gummiforinger som bekytter mot en smell.

Telefonen har ikke noen imponerende tekniske spesifikasjoner, men det den mangler i teknologi tar den imidlertid igjen i røffhet. Denne telefonen tåler nemlig i praksis svært mye, og er rett og slett perfekt for målgruppen.

Vi har sluppet den i gulvet 50 ganger, holdt den under rennende vann, sluppet den rett i asfalten fra flere meters høyde, og ikke minst – kjørt over den med bil.

Den tåler rett og slett det aller meste, men på ingen måte alt. Mister du den i vannet vil det trenge vann inn i den, og kjører du over den med gravemaskin vil den utvilsomt bli knust.

Men om du bruker mye tid i skogen, er håndverker, eller bare har behov for en telefon som tåler en skikkelig smell, er XP1 en av veldig få telefoner som faktisk duger. Det finnes nemlig ingen direkte konkurrenter til denne telefonen i dag.

Telefonen har ellers god og klar lyd under samtaler, gode og forholdsvis store taster, og en skjerm som er beskyttet mot riper og trykk som kan ødelegge den.

Skjermen er imidlertid ikke spesielt stor eller skarp, så dette er ikke en telefon som egner seg til å se på bilder med. Ikke at det er mulig heller, i og med at telefonen verken har kamera, bildemeldingsstøtte eller e-post.

XP1 er i det hele tatt en telefon som kan særdeles lite i forhold til alle andre telefoner i denne prisklassen. Den har ikke 3G, ikke Edge og en veldig grunnleggende kalender.

Men telefonen er veldig god på basisfunksjonene, som er ringing og tekstmeldinger. Utover dette har ikke XP1 allverden å by på, foruten å tåle fryktelig mye.

For målgruppen er XP1 altså en femmer, men for alle andre er den et dyrt og dårlig valg.

Om du likevel vil ha en telefon som tåler litt og som har flere funksjoner kan vi anbefale Nokia 5500 Sport. Vær da oppmerksom på at den er svær skjør i forhold til XP1, selv om den er laget for å tåle mer enn en vanlig telefon.

Sonim XP1 med abonnement

Sonim XP1

Sonim XP1 med abonnement

Sonim XP1

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen