Sondre Lerche - Phantom Punch

To singler, "Say It All" og "Phantom Punch", har allerede blitt sluppet fra albumet. Disse er blant de desidert mest iørefallende og smittende sporene på platen, og er veldig lette å like fra første stund. Men de andre låtene på albumet trenger ikke mer enn én gjennomhøring før de også har sjarmert seg inn i hjernebarken og lagt seg godt til rette.

Sondre Lerche er både snill og frisk.
Sondre Lerche er både snill og frisk.

Melodiøst infiserende "John, Let Me Go" og "Well Well Well" er neste knippe av single-kandidater, hvor Sondre virkelig har funnet den perfekte kombinasjonen av lydbilde, harmoni og sjarme. Etter noen litt brå temposkift mellom ballade og nesten-rock, mellom "Tragic Mirror" og "Face The Blood", og et par litt stillestående spor, "After All" og "She’s Fantastic", rundes albumet vakkert og tankefullt av med "Happy Birthday Girl".

Lys og lett

Sondres vokal er som vanlig lys og lett, og han lar gitaren supplere stemmen og effektivt danne det uimotståelige nettet av deilig lyd som drar lytteren inn. Beatles-innflytelsen er aldri lang unna, men det personlige lydbildet som Sondre har opparbeidet seg gjennom årene, dominerer heldigvis alltid. Lyden på dette albumet er fyldigere og kraftigere enn Lerches tidligere utgivelser, og det virker også som om han prøver ut litt flere stilarter. Resultatet blir et album som er greit variert, men som samtidig holder seg innenfor vante rammer. Vokalen forsvinner likevel av og til bak strømmen av lyd fra gitarer og trommer.

"Phantom Punch" går fra ubeskjemmet popsjarme til lett jazz-sound og herlige, glad-triste ballader. Lydbildet holdes alltid luftig og spenstig og inneholder mange flere lag enn det man hører i aller første omgang. Gir man albumet litt tid og et par gjennomhøringer, blomstrer det opp og avslører mange interessante fasetter.

For snill

Sondre er ingen stor sanger, men stemmen hans holder bra til akkurat disse låtene og til lydbildet som han og bandet The Faces Down har konstruert. Tekstene er lekne og ettertenksomme, og noen ganger litt vel banale ("I tell a little - the rest is a riddle, I like you too much - after too little time"), men legger seg pent sammen med vokalen og lydbildet, slik at ingenting stikker ut eller høres disharmonisk ut.

Lydbildet kunne likevel vært noe rundere i kantene og hatt en varmere klang. Og på tross av all friskheten og sjarmen, blir låtene for snille, tannløse og litt for mye av akkurat det som vi forventer oss fra bergenseren. Det blir kanskje litt for lite som utfordrer lytteren, og litt lite dybde.

Konklusjon

Sondre Lerche gir her ut et album som, på tross av litt for få overraskelser, likevel er variert og meget stilsikkert, og ikke minst, inneholder mange fengende og hørbare spor. Sondre Lerche viser igjen at han er en meget dreven låtskriver som har klart å beholde sitt eget sound og særegne stil, og på en såpass høyt profilert utgivelse på et stort plateselskap, er ikke det dårlig gjort.

Sondre Lerche Phantom Punch

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen