Son of the Dragon

Annonsør­innhold
Les hele saken »

”Son of the Dragon” er en smørje, et usant og urealistisk klisje-sammensurium som kun kan fungere som en ting; formiddagsunderholdning på amerikansk TV. Her får vi servert en god, gammal historie, pakket inn i en grusom innpakning. ”Son of the Dragon” er basert på historien om tyvenes prins fra ”1001 Natt”, satt til det keiserlige Kina. Eller rettere sagt, en sjablong av det keiserlige Kina.

David Carradine spiller adoptivfar.
David Carradine spiller adoptivfar.

Tre timer

Selv om man ser bort fra at filmen varer i nesten tre timer uten noen særlig karakterutvikling eller handling, er det fryktelig lite som taler for ”Son of the Dragon”s sak, kanskje med unntak av den ledende birollen, spilt av David Carradine.

For de som er født på denne siden av 70-tallet er han nok mest kjent som Bill i ”Kill Bill”-filmene til Quentin Tarantino, men han er også skuespilleren som virkelig gjorde asiatisk kampkunst kjent blant et amerikansk publikum allerede på 70-tallet gjennom TV-serien "Kung Fu". Han spiller da også ganske bra som hovedperson D.B.s adoptivfar. D.B. er vår helt, en tyv som sniker seg inn i guvernørens palass, kledd ut som en beiler til hans datter, og som ender opp med å forelske seg i henne.

Full av feil

D.B. spilles av plakatskjønnasen John Reardon, som fremstår like dyp som et vannglass. Dog er det største problemet med ”Son of the Dragon” alt slurvet i produksjonen. Filmen flommer over av ulogiskheter og faktafeil, som gjør at settingen filmen er satt inn i, det keiserlige Kina, fremstår som helt meningsløs. Er dette kun et forsøk på å melke en ”asiatisk film”-bølge? Det som er helt sikkert, er at plasseringen av historien i Kina er fryktelig lite inspirert, og helt meningsløs.

Vi får servert litt kampkunst i
Vi får servert litt kampkunst i "Son of the Dragon".

Den mest åpenbare produksjonsfeilen er castingen av britiske Rupert Graves som mongolsk prins. Han har rollen som D.B.s rival om guvernørdatterens hjerte, men hva i alle dager gjør en velartikulert, erkehvit brite i rollen som en barbar fra steppene? Kanskje fikk han rollen fordi han kan fekte, men det hjelper lite så lenge han fekter som en europeisk ridder, og ikke som Djengis Khans etterfølger. Men, de logiske bristene og de historiske unøyaktighetene er flere, mange flere. D.B. ikler seg for eksempel en antikk, europeisk rustning for å posere som beilerprins, men hvor i alle dager fant han den, over 1000 år etter at romerriket falt, og i en bakgate i Shanghai?

Mange snarveier

Den totale mangelen på respekt for kinesisk kultur og historie er også sjokkerende, særlig med tanke på at regissøren tydeligvis er av kinesisk herkomst. Filmskaperne har for eksempel valgt å gi guvernøren et japansk navn, uten noen særlig god grunn, mens datteren har kinesisk navn. Filmens historie er også lagt til Shanghai, som etter filmen å dømme er en storby, selv om Shanghai egentlig ikke begynte å vokse før mye senere.

Son of the Dragon

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen