Sommertidendring lager trøbbel

Om du skal til USA i sommer, må du stille klokken manuelt, tre uker før vanlig.
Om du skal til USA i sommer, må du stille klokken manuelt, tre uker før vanlig.

Det er to år siden den amerikanske kongressen bestemte at de ville utvide sommertiden med fire uker for å spare strøm. Den nye sommertiden starter i år, men kan føre til trøbbel med betalingssystemer verden over. Sommertiden i USA starter nemlig tre uker før vanlig, og avsluttes en uke senere.

Windows Vista har fått innebygd støtte for den nye tidssonen, og det har også SUSE Linux. Windows XP (med SP2), Windows Server 2003 og Mac OS X vil alle få oppdateringer automatisk, men flere av de UNIX- og Linux-baserte systemene vil kreve en manuell programvareoppdatering. Om du har en Windows XP-versjon med SP1, må du gjøre endringen manuelt, og det samme må du om du har Windows 2000 eller Windows NT.

Mange frykter nå feil på lik linje med det som var fryktet ved overgangen til år 2000, selv om de økonomiske konsekvensene ikke er av det samme omfanget. Om du skal oppdatere Exchange-servere, er du nødt til å forberede deg på å legge inn oppdateringene manuelt; og i rask rekkefølge.

Om oppdateringene ikke blir lagt inn overalt, kan man i verste fall risikere feil avgangs- og ankomsttider ved reiser med kollektive transportmidler, for sene bankbetalinger, og mobilselskaper kan ta feil betalt.

Endringene vil ikke påvirke Norge, men blant annet i USA, Canada og Bermuda. Du bør altså være oppmerksom på problemet om du skal reise dit i sommer. Du kan finne Microsofts beskrivelse av oppdateringen i deres produkter i en Knowledge Base-artikkel.

Kilde: CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen