Sommerferie hos Apple?

Den dessverre stadig mer vanlige frasen blant vanlige brukere som sier at "Jeg har hørt at Mac OS X er sikrere", holder dessverre ikke helt mål.

Mac OS X er et Unix-basert operativsystem og har kanskje potensial til å bli sikrere siden man har flere konfigurasjonsmuligheter, men dette hjelper lite når Apple venter én hel måned ekstra med å tilgjengeliggjøre sikkerhetsoppdateringen.

For én måned siden tettet både Microsoft og diverse Linux-leverandører en alvorlig "stack buffer overflow" i Java Web Start, mens Apple først forrige uke fikk publisert sin fix for 10.5 og eldre.

Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) skal visstnok ikke være sårbar, men Apple klarte likevel å legge ved en gammel flashversjon som inneholder sikkerhetshull og som man bør bytte ut med siste versjon fra Adobe: http://www.adobe.com/go/getflashplayer

Mange Apple-brukere lever dessverre i den tro at de ikke trenger å bekymre seg om sikkerhet, men det er kanskje ikke så rart når Apple virker å bestrebe seg til det ytterste å sette fokus på andre områder.

(Kilde: Internetnews)

Kommentarer (8)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen