Som lyn fra klar himmel

Sony slipper speilreflekser i en viss takt for tiden, og har raskt opparbeidet seg en av de mest komplette rekkene av modeller i bransjen. Det eldste av disse er nå entusiastmodellen A700, som for ikke lenge siden gikk ut av produksjon. Mange hadde derfor forventet at neste speilrefleks ut av Sonys startgrop skulle være nettopp en erstatter for dette kameraet, og ikke det kameraet som kom i dag, nemlig Sony Alpha A450.

Sony Alpha A450 er Sonys sjette speilrefleks under 1000-dollarmerket som fremdeles er i salg, og plukker litt fra modeller som er både over og under det i produktrekken.

Skjermen, for eksempel, er den samme som på A230, og er på 230 000 bildepunkter fordelt på 2,7 tommer (6,9 cm), men vil ikke få den samme vippemuligheten som på A330 og A350, som begge har temmelig lik skjerm ellers. Autofokus i LiveView vil A450 heller ikke få, noe som kan ses som litt merkelig ettersom mange mener Sony har markedets beste løsning for nettopp dette. Sannsynligvis skyldes dette et ønske om å skille modellene fra hverandre, men det gjør at vi undres litt på om det egentlig var behov for denne modellen i Sonys rekker.

Oppløsningen blir på 14,2 megapiksler, det vil si det samme som "gamle" A350 og nylig lanserte A550.

Ergonomien til nye A450 ser ut til å være temmelig lik modellene i A5xx-serien, noe vi setter pris på, for selv om A3xx-serien er både stilig og karakteristisk, så var de ikke spesielt behagelig å holde. En annen gledelig nyhet er batterikapasiteten på 1050 bilder per lading etter CIPA-standarden, noe som atter en gang befester Sonys posisjon på akkurat dette området.

A450 får selvsagt bildestabilisator på bildebrikken, 95% søkerdekning med 0,8x forstørrelse, og minnekortplass som støtter både Sonys egne kort eller de mer vanlige SD/SDHC-kortene. På full pupp klarer kameraet 5 bilder i sekundet, men med såkalt "speed-priority" skal det kunne brenne av gårde med hele 7 bilder i sekundet. Det klarer imidlertid neppe dette tempoet særlig lenge, og Sony oppgir maksimalt serieopptak til 14 bilder i RAW, 7 i RAW+JPG, og 32 bilder i beste JPG-kvalitet. Skrur man ned til standard JPG-kvalitet vil det i følge spesifiksjonslisten klare 116 bilder i serie før det sier stopp.

Kameraet skal være i butikkene en gang i februar, til en veiledende pris på kr 6500,-.

Her kan du sammenligne Sony A450 med noen andre modeller både høyere og lavere i rekken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen