Som du roper i mobilen får du svar …

Det er Tellme Networks som er kommet opp med en løsning som gir deg svar på det meste. Tjenesten er tilgjengelig i USA, der publikum kan ringe 1-800-555-TELL (Tell=8355) og be om informasjon.

Om du sliter snøvling og slett uttale kan du eventuelt sende spørsmålet som en tekstmelding til TELLM (83556).

Sier du for eksempel ”Starbucks Sanfrancisco ca”, så får du en tekstmelding med beskrivelse av veien, lenke til kart osv. 

Virker fra Norge
Tjenesten virker også fra Norge, men da må du selvsagt betale utenlandstakst til USA. Vi ringte 001 800 555 8355 og ble møtt av en hyggelig stemme som fortalte oss hvilke kategorier vi kunne velge mellom. Her fantes alt fra bedriftssøk til bestilling av ringetoner, alt i en talestyrt meny der vi ved hjelp av enkle kommandoer valgte oss stadig lengre ned i undermenyene.

Vi forsøkte oss blant annet på Starbucks i San Fancisco, og fikk beskjed om å velge bydel og deretter gate. Vi svarte at vi ikke ante hvilken bydel det var, og damen begynte å ramse opp gatenavn der Starbucks er registrert. Det er sykt mange Starbucks i San Francisco. Å finne en eneste grønnsakhandler på Grünerløkka var imidlertid fånyttes.

Vi forsøkte også å be om en ringetone, og automaten fant den frem. Men dessverre må du være abonnent hos Sprint eller Verizone for å kunne motta ringetonen. 

Tale og tekst
Du kan også laste ned et program til mobilen som gjør at du kan lese inn spørsmålet på automattjenesten og se svaret på mobilskjermen. Kjekt om du ber om kjøreinstruksjoner eller andre opplysninger som er vanskelig å huske.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen