Solid kvartal for AMD

Ifølge selskapets Hector Ruiz skal tallene for andre kvartal bevise at man har tatt kontroll over egen skjebne. AMD har gjennom tidene vært noe preget av røde tall innimellom, men situasjonen har vært mye bedre sammenlignet med mange andre selskaper.

Selv om stor interesse for AMD64-plattformen nok har ført til mersalg av prosessorer, er det ikke først og fremst dette som er grunnlaget for selskapets suksess. Leveringen av flash-minne gikk nemlig mot nye høyder i 2. kvartal og man satte ny salgsrekord. Inntekter for dette kvartalet landet dermed på 1,3 milliarder amerikanske dollar.

AMD Memory Group økte med 7 prosent sammenlignet med 1. kvartal. Computation Products Group, som produserer prosessorer, gikk ned med 3 prosent i fra 1. kvartal, men økte 36 prosent sammenlignet med fjoråret.

Ruiz er nå meget optimistisk med tanke på resten av året og tror selskapet vil øke salgstallene ytterligere både når det gjelder prosessorer og flash-minne.

Gjennomsnittelig salgspris på prosessorer både fra AMD og Intel har gått noe ned. Dette skjer vanligvis på grunn av stor konkurranse, noe som høres ganske logisk ut med tanke på det som skjer mellom AMD Opteron og Intel Xeon.

(Kilder: AMD, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen