Test

Solid for viderekomne

Testresultater

Sony Alpha 700

Positive ting Utmerkete bilder, svært god skjerm.
Negative ting Høy pris, ingen bildebehandling i kameraet.0

Testresultater

Sony Alpha 700

Positive ting Utmerkete bilder, svært god skjerm.
Negative ting Høy pris, ingen bildebehandling i kameraet.0
Sony Alpha 700 er toppmodellen i utvalget til Sony. Dette kameraet kan karakteriseres som «semi-proff», men avanserte funksjoner og høy ytelse. Prisen er naturligvis deretter. Det samme er utformingen, med en bruttovekt på selve huset på 690 gram uten objektiv og batteri, og de største ytre målene i vår test.

Knall skjerm
Her skal det sies at størrelse og vekt ikke er like avskrekkende dersom man sammenligner med kameraer i samme klasse fra andre leverandører. Det mest iøyenfallende på kamerahuset er skjermen, som er på tre tommer og 0,9 megapiksler oppløsning. Dette er fire ganger høyere oppløsning enn på de andre kameraene i denne testen, og det merkes når man ser på bildene.

Den fungerer strålende i direkte solskinn også. En annen fin detalj i forbindelse med bildevisning er at kameraet har en HDMI-kontakt. Da kan du koble det til en HD-TV, og nyte bilder i høyere oppløsning på TV-skjermen.

Bildekvalitet
Alpha 700 har samme bildestabilisering (mekanisk stabilisering) som alle de andre modellene i familien. Dette er ikke så bra som stabilisering i objektivet, men i kombinasjon med en maksimal ISO-verdi på 6400 yter dette kameraet svært godt i dårlig lys.

Objektivet vi har testet med (16-105 mm zoom) gjør pakken litt dyrere enn hva vi hadde som ramme i denne testen (maks 10.000 kroner). Det finnes imidlertid en pakke med standardobjektiv (18-70 mm zoom) som gjør at prisen lander nøyaktig på vår grense. Det er dette objektivet de to andre Sony-kameraene i denne testen var utstyrt med.

Objektivet vi har testet har lengre brennvidde og normal lysstyrke, med en egen fokusring for manuell fokusering og avstandsskala. Kameraet er godt balansert og behagelig å fotografere med. Ergonomien er utmerket, og vi antar at selv de største hender vil ha et behagelig grep om dette kameraet. Dette kameraet har to kontrollhjul for innstillinger av hoved- og sekundærfunksjoner mens du har øyet til søkeren. Dette gjør betjeningen rask og effektiv.

Bildekvalitet
Den øvrige betjeningen av kameraet er også enkel, med mange egne knapper for hovedinnstillingene, og snarveier til flere. Menysystemet er på norsk, og det synes vi det skal være, selv om dette er et avansert kamera. Det er også tilgang til seks ferdiginnstillinger på programhjulet, i tillegg til standardprogrammene. Oppstart og autofokus arbeider raskt, og det er lett å venne seg til at kameraet fokuserer hele tiden mens du ser i søkeren.

Bildene som dette kameraet lager er jevnt over svært gode. Vi liker at det er mulig å øke ISO-tallet til hele 6400, dette kan redde bilder som ellers hadde vært umulig å ta. Det er imidlertid litt bildestøy i denne innstillingen, mens ISO 3200 gir akseptabel kvalitet. I dagslys utmerker kameraet seg med knivskarpe bilder, og ved hjelp av god dynamikkontroll gjengis også høylys og dype skygger på en svært god måte.

Konklusjon
Sony Alpha 700 får ikke mer enn terningkast 4 i vår test, og det er først og fremst på grunn av prisen. Det er også verd å merke seg at dette kameraet har nok mest å tilby litt mer erfarne fotografer, ettersom mesteparten av mulighetene retter seg mot disse. For øvrig har vi mest godt å si om dette kameraet, med gode bilder og utmerket ytelse som høydepunktene.

Les også testene av Canon 450D, Nikon D60, Nikon D80, Pentax K20D, Pentax K200D, Sony Alpha 200, Sony Alpha 300 og Olympus E-420.

Oppsummering
Produkt: Sony Alpha 700
Beste pris: 13 034 kroner
Design: 7.0/10
Funksjoner: 6.0/10
Bildekvalitet: 6.5/10
Pris: 1.0/10

Data
Netto oppløsning: 12.2 Megapiksel
Testet objektiv: Sony DT 3.5-5.6/16-105
Følsomhet: ISO 100-3200 (6400)
Minnekort: CF og MS Duo


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen